İşte bombacı

Güncelleme Tarihi:

İşte bombacı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2008 16:01

Haberin Devamı

Doğan Haber Ajansı  Diyarbakır'da 6 kişinin ölümüne yol açan sorgudaki bombacının fotoğrafını ele geçirdi.

2002 yılında terör örgütünün propagandasını yapmak suçlamasıyla 5 ay cezaevinde kaldığı ve çıktıktan sonra Kuzey Irak’a gittiği belirlendi. HADEP gençlik kolları üyesi de olan Erdal Polat’ın geçen yıl aralık ayının ilk günlerinde yine illegal yollardan Türkiye’ye döndüğü anlaşıldı. Emniyet Müdürlüğü’nde oluşturulan özel ekipler, teknik takip ve istihbarat bilgileri sonucunda bombacının saklandığı yeri buldu ve dün 02.30’da operasyonu başlattı.





SORGUDA HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI

Diyarbakır'da 6 kişinin ölümü 67 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı aracı yerleştiren Erdal Polat'ın polisteki sorgusunda zaman zaman ağladığı öğrenildi. Araç sahibi Z.K. tarafından teşhis edilmesinin ardından itiraf eden zanlının sorguda, ölenlere ilişkin polislerin yaptığı değerlendirmeler karşısında ağladığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi'nde saldırıya ilişkin 8 kişinin sorgulaması devam ederken, operasyona ve ifadelere ilişkin bilgiler de yavaş yavaş netleşti. Bomba yerleştirdiği Lada marka aracı Z.K.'dan alan Erdal Polat'in yanısıra gözaltında olanların satışa aracılık eden ve telefonla görüştüğü kişiler olduğu bildirildi.

Aracı sahte kimlikle alan Erdal Polat'ın kullandığı telefonu, pazarlık yaptığı kişinin telefonundan belirleyen istihbaratçılar, aynı numaranın en son baz istasyondan sinyal aldığı yeri belirledikten sonra operasyonu başlattığı öğrenildi.

6 yıl önce de PKK'nın propagandasını yapma suçundan cezaevinde yattığı öğrenilen zanlının, ardından da illegal yollarla Kuzey Irak'a gidip patlayıcı eğitimi aldığı da belirlendi.

23 yaşındaki Erdal Polat polisteki ifadesinde askeri servis aracına ilişkin kendisine verilen bilgi ve güzergaha göre yerleştirdiğini anlatırken, "Bu serviste sınır ötesinde düzenlenen operasyonlara katılan pilotların olduğunu bilgisi üzerine hareket ettik. Devegeçidi’ndeki 16. Mekanize Tugay'nın yanında bulunan Pirinçlik Havaalanı'nda bulunan servislerin pilotları taşıdığını duyduk. Pirinçlik'teki askerleri lojmanlara taşıyan bu servis otobüsüydü hedefimiz" dedi.

Haberin Devamı

Bu arada bombanın öldürdüğü 5 gencin, olay yerinin ve cenazelerin basına yansıyan fotoğraflarını zanlı Erdal Polat'a gösteren polislerin, "Bak bu insanların ve ailelerinin hayatını ve geleceklerini aldın. Bu insanların acısını yüzlerinde görebiliyormusun. Ağlayan çocuğu görüyormusun? Onu babasız bırakmaya ne hakkın vardı?" soruları üzerine ağladığı ve "Benim amacım bu insanlara zarar vermek değildi. Sınır ötesi operasyonların durdurulması için bir gözdağı vermek için yaptık. Bu kadar büyük bir patlama olacağını tahmin etmemiştim" dedi.

Emniyet yetkilileri, Erdal Polat'ın yer göstermesinin yapıldığı belirtirken, gözaltındaki 8 kişinin ek süre alınmadığı takdirde yarın(perşembe) Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!