ABD’yi yendiğimizde altın anıt dikeceğim

Güncelleme Tarihi:

ABD’yi yendiğimizde altın anıt dikeceğim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2007 00:00

ABD ordusunun Irak’ı işgalinin başlangıcında, Saddam ortadan kaybolmadan önce Irak halkına son olarak, "Amerikalıları yendiğimizde Adhemiye’ye altından anıt dikeceğim" dediği ortaya çıktı.

Saddam’ın idamının birinci yılında, Fransız haber ajansı AFP, Irak halkının nabzını tuttu. Ajans, Sünni Araplar arasında Saddam’ın hala bir efsane olduğunu belirtti. AFP’ye konuşan Ebu Rima adlı Iraklı, 9 Nisan 2003 yılında, Saddam’ın son kez halkın önüne çıktığı anı anlattı. Saddam’ın, yanında oğlu Kusay ve koruması Abid Hamud olduğu halde bir pikap ile Ebu Hanife camisinin önüne geldiğini ve 200 kişilik bir kalabalığa konuştuğunu belirten Rima, şunları söyledi:

"Herşeyi sanki bir filmmiş gibi hatırlıyorum. Amerikan tankları Bağdat’ın Firdevs Meydanı’na girmişti. Saddam Adhemiye’ye geldi. Biz o sırada camide öğle namazı kılıyorduk. Amerikan helikopterleri tepemizde geziyordu. Yorgun olmasına rağmen karizması yerindeydi. O konuşurken o kadar duygulandım ki, havaya ateş açmak için silah aramaya başladım. O hep cesur bir şehit olarak kalacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!