Kadın popçuların laf dalaşı beni üzüyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın popçuların laf dalaşı beni üzüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2007 00:00

Söz yazarı ve besteci İsra Gülümser, Türkiye'deki kadın popçuları ağır bir dille eleştirdi.

Haberin Devamı

Çoğunun boş polemiklerle gündeme geldiğini söyleyen Gülümser, şöyle konuştu: "O kadar iyi müzisyenlerle çalışıyorlar, yine de sadece boş laf üretiyorlar! Sonra tabii bu sözlerden pişman oluyorlar. Neyin kavgasını yaptıklarını anlamıyorum. Oysa erkek popçuların hiçbiri böyle değil."

Kaç yıl oldu söz yazmaya başlayalı ve nasıl başladınız?

Kadın popçuların laf dalaşı beni üzüyor
- 4,5-5 yıl oldu. İskender ile (Paydaş) bir arkadaşlığımız vardı. İskender, Emre’nin albümünü yapıyordu ve ben eleştiriyordum "Öyle söz olur mu" diye... Bana ilk söz yazmamı söyleyen kişi Emre Altuğ’dur. Bana "Sen konuşacağına söz yazsana" dedi. İlk olarak diş hekimi-şarkıcı Mişa için söz yazdım.

Haberin Devamı

Peki o sırada bir işiniz var mıydı? Öğrenci falan mıydınız?

- Ben o sırada İskender Paydaş Orkestrası’nın genel koordinatörlüğünü yapıyordum. Ve tamamlamamış olsam da keman ve bale bölümlerinde konservatuar geçmişim de vardı. Sonra İskender, "Birkaç şarkı vereceğim, söz yaz bunlara" dedi. 7 yıldır yazılamayan bir şarkının sözlerini yazmaya başladım. Özgün’ün albümündeki ’Kumru’ isimli şarkı oldu bu. İskender bayıldı ve bana "Antreman şeklinde vermeye devam edeceğim" dedi. 2,5 yıl böyle maddi getiri beklemeden yazmaya devam ettim. Teliflerden para kazanmaya başladım sonra. Azizcan diye bir çocuğun yeni albümünde sözlerim yer aldı. "Hırsız Var"ın soundtrack’inde 6 ayda yazdığım ve masa başında oturup nasıl olmasına karar verdiğimiz "Çekecek Kulaklarımı" şarkısını Ayça Tekindor okudu. Ufuk Çakır’ın albümünde bir söz ve bestem "O da bunu biliyor" yer aldı. İskender Paydaş’ın "Aşk-ı Cihan" isimli parçasının da sözleri bana ait.

Söz yazmayı ve beste yapmayı neden bu kadar sevdiniz peki?

- Bu işi çok sevmemin sebebi aşkı normal hayatta yapamadığımız şekilde yansıtmamız. Bir anlamda mesaj oluyor. Bırakalım şarkılarda aşk konuşsun. Ama ben aşık olmayı, sevgimi göstermeyi, dokunmatik olmayı çok seviyorum. Şarkılarım da dokunsun istiyorum. Acıtırcasına, mıncıklayarak, dağlayarak dokunmasın istiyorum ama. Matematik hesapları da yapmıyorum. Şu var hayatta; sen seni seveni sevmez, sevmeyenin, üzenin peşinden koşarsın. Orada da bir ego var işte. "Benim olacaksın" şeklinde. Ben en son Mustafa Sandal’ın "Gönlünü Gün Edeni" parçasını da böyle bir hisle yazdım. Özgün’le de çok güzel bir çalışma sürecindeydik. Onun da albümünde yaptığım ’Kıvırır’, ’Acıyı Çeken Anlar’ ve diğerleri çok sevildi, şansım iyi gitti. İlker Çalışkan’ın albümü çıktı, onun da albümünde ’Yana Yana’ isimli parçam var. Murat Çekem’le birlikte yaptık.

Haberin Devamı

BENİ HEP DESTEKLEDİLER

Daha çok eleştiri mi destek mi gördünüz bu camiadan?

/images/100/0x0/55eb6b00f018fbb8f8bfcd2f
- Hep destek gördüm. Kayahan ağabey başta olmak üzere, Nazan Öncel’den, Mustafa Sandal’dan... Mustafa’nın (Sandal) da piyasaya girişi söz yazarı ve besteci olarak olmuştur. Ajda Pekkan’dan solist olarak destek gördüm. Aslı Zen de çok iyi arkadaşımdır.

Bir söz yazarı ve bestecinin bir parçadan kazancı 5-10-15 bin dolar arasında değişiyormuş, doğru mu?

- Hayır, hiç öyle birşey yok! Ben kazanmıyorum açıkçası. Ben 15 bin dolara söz yazmıyorum...

Herkesin rakamı kendine acımalı ya da acımasızdır.

 Kıvırır" şarkınız Özgün’le patladı. Serdar Ortaç da "Binlerce dansöz var" dedi. Onu nasıl buluyorsunuz?

Haberin Devamı

- İnsan olarak tanımam, bilmem. Ama şarkılarını sevmiyorum. Serdar istatiklerde başarılı bir adam ama bana hitap etmiyor.

  Son dönemde ses sanatçılarının birbirleriyle polemikleri oluyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

- Kime ne söyleyeyim ki! Hande Yener’e mi söyleyeyim, Demet Akalın’a mı, Hülya Avşar’a mı, Gülben Ergen’e mi, Gülşen’e mi söyleyeyim. Herkes birbirine pas atıyor! Bu Mustafa’nın sözüdür; "Herşey yalan, şarkılar gerçek" Ben üzülüyorum böyle muhabbetlere, neyin kavgasını yapıyorsunuz! İyi müzisyenlerle çalışıyorlar ama boş konuşuyorlar. Sonra da sözlerinden pişman oluyorlar. Erkek popçulara bakıyoruz ve onların hiçbirinden böyle tavırlar görmedim. Ne Kenan’dan ne Mustafa’dan ne de Tarkan’dan. Şarkılara güvenmiyor musun da oranı buranı açıyorsun! Seni seyretmekten şarkıyı dinleyemiyorum ki! Benim zekam, gözlemlerim, yolum yordamım var...

Haberin Devamı

"Allah Belanı Versin" sözünü tasvip etmiyorum

Kadın popçuların laf dalaşı beni üzüyor

Röportaj: Dilek DALLIAĞ
Fotoğraflar: SinanÖZBALKAN

 Kimler iyi söz yazarı ve besteci sizce?

- Aysel Gürel inanılmaz bir yetenek, Allah şifa versin. Kayahan ağabey benim için inanılmaz bir söz yazarı ve besteci, kaç kere dünyanın etrafını dönmüş gelmiş, hesabı yok! Genç nesilden Emre Aydın’ı, Aslı Zen’i, Fettah Can’ı, Pinhani’yi çok beğeniyorum. Klasik olanları saymıyorum çünkü onlar klasikler... Sezen Aksu özellikle bana çok matrak geliyor. Kenan Doğulu’nun yazdığı sözler hayatın içinden, bayılıyorum ona. Ben de olduğum gibi sözler yazmayı seviyorum, onun gibi. Mesela İsmail YK bayağı bir satıyor. Tamam "Allah Belanı Versin!" tasvip etmediğim bir söz ve söz sahibine döner. Ama İsmail YK, genel olarak kendini olduğu gibi yansıtıyor, insanlara ulaşıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!