Banka müdürüne çete parası soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Banka müdürüne çete parası soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 12:20

Çete üyelerinin çaldığı parayı yatırdığı bankanın müdürünün de başı derde girdi.

Bursa’da, ailelerinden kiraladıkları çocuklara hırsızlık ve dolandırıcılık yaptıran kadınların oluşturduğu çetenin elebaşısı ‘Anaların anası’ olarak bilinen 27 suçtan sabıkalı Dudu Atmaca’nın, hırsızlıktan elde ettiği 200 bin YTL’yi, adliyedeki bir bankanın şubesine vadeli yatırdığı anlaşıldı. Çetenin diğer kadın üyelerinin de hırsızlık ve yağmadan elde ettikleri para ve ziynet eşyalarını bankalardaki kiralık kasalarda sakladıkları ortaya çıktı. Savcılık, tespit edilen tüm hesap ve kiralık kasalara el koyarken, ilgili banka şube müdürleri hakkında da yasal işlem başlatılacağını bildirdi.

Bir süre önce polis tarafından kentte suçun en çok işlendiği yer olarak bilinen Kamberler Mahallesi’ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 39 kişiden 16’sı tutuklanmıştı. Ortaya çıkarılan ‘Analar’ adlı çetenin kadın liderlerinden Hayat Atmaca ile kızı Dilek Atmaca'nın da tutuklandığı operasyonda, Fatma Kemendi ve Ahizer Karasöğüt ile çetenin elebaşısı ‘Anaların anası’ olarak bilinen Dudu Atmaca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında, daha önce Hayal Atmaca'nın evindeki kasadan 90 bin YTL’nin çalınması üzerine, çetenin çalıntı para ve ziynet eşyaları, hem güvenlik, hem de dikkat çekmemesi için bankalarda bulunan özel kasalarda sakladıkları belirlendi. Bu kasalardan 3'ü tespit edildi. Dudu Atmaca ise polise verdiği ifadesinde, “Adliyeye sürekli gelip gidiyorum. Bu nedenle bankanın adliye şubesini tercih ettim. Ayrıca dikkat çekmez diye düşündüm” dediği belirtildi.

Yetkililer, herkes tarafından tanınan çete üyelerinin paralarını bankaya yatırmalarına izin veren banka müdürleri hakkında, görevi kötüye kullanmak suçundan yasal işlem yapılacağını söyledi. Bursa Cumhuriyet Savcılığı, operasyon kapsamında zanlıların ev, işyeri ve bankalarda bulunan yaklaşık 2,5 kilo altın, 9 tapu ve 1 milyon YTL’ye yakın paraya el konulduğunu açıkladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!