Kredi kartıyla umut satıyor

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartıyla umut satıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 11:23

Ankara Kızılay'daki milli piyango bayilerinden Çetin Koç, kredi kartıyla yılbaşı bileti satıyor. Koç, müşterilerine 12 aya kadar taksit imkanı da sunuyor.

Haberin Devamı

Koç, kredi kartı formulünün satışları 4 kat artırdığını ifade ederek, “Yağmurlu havadaki durum bu, havalar biraz açsın, yılbaşına da yaklaştıkça 10 kat fazla satacağım. Her gün satışlarım biraz daha artıyor” dedi.

Geçen sene de GAMA iş merkezindeki dükkanından 75 metre kablo çekerek, visa ile bilet satışı yaptığını ancak istediği verimi yakalayamadığını anlatan Koç, bu sene seyyar pos cihazı alabilmek için şirket kurduğunu söyledi.

Koç, visa karta taksit imkanını gören vatandaşların yüzlük, binlik seriler aldığını ifade ederek, günlük ortalama 20 bin YTL'lik bilet sattığını kaydetti. Visa ile satış nedeniyle karından bankaya yüzde 2, Maliye'ye de yüzde 0,5 pay aktardığını belirten Koç, “Benim payım yüzde 9, visa ile satışta yüzde 6,5'a düşüyor. Düşsün, sürümden kazanıyorum. Yılbaşı için bunu yapmıştım ancak yılbaşından sonra da visa ile satışa devam edeceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

İnsanların “cebinde para olmadığını” ifade eden Koç, “Nakit olayı bitmiş gibi bir şey. İnsanların cebinde para yok, herkesin borcu var” dedi. Kendisinin de kredi kartı borcu bulunduğunu dile getiren Koç, yılbaşı bileti satışından elde edeceği gelirle borcunu kapatmayı planlandığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!