Bankaların 700 bin kişilik ’bedava uçuş’ yarışı

KREDİ kartları arasında yaşanan rekabet, bankaların kart kullanıcılarını ’bedava uçurma yarışı’na dönüştü.

Bankaların, havayolu şirketlerinin ücretsiz bilet kazandıran mil programlarını izleyen 700 bin yolcuyu kapmak için başlattıkları bu yarışta, Türk Hava Yolları’ndan (THY) bedava bilet kazandıran Shop and Miles kart kullanıcı sayısı 350 bini, Denizbank’ın Lufthansa’yla anlaşmalı Miles and More kart kullanıcıları 39 bini, Akbank’ın tüm havayolu şirketlerini kapsayan Wings müşteri portföyü de 170 bini aştı. Tüm bunlar, Yapı Kredi’nin Word, İş Bankası’nın Maximum, TEB’in Bonus, Finansbank’ın CardFinans ve Citibank’ın da CitiCard’da biriken para puanlarla bedava uçak bileti kazanma imkanı sağlatmaya başlamasına yol açtı. Garanti Bankası, bedava uçak bileti kazandırma uygulamasına Shop and Miles’ın yanı sıra American Express’in Platinium kartını da ekledi. Bu kredi kartları, yapılan her 1 YTL’lik alışverişe 1-1.5 arasında değişen mil kazanılmasını sağlıyor. Kart kullanıcıları, kartlarında biriken millerle havayolu şirketlerinin özel yolcu programlarında olduğu gibi ücretsiz uçak bileti alma hakkı elde edebiliyor. Yurtiçi uçuşlar için 15 bin-18 bin, Avrupa uçuşları için 20 bin-30 bin, kıtalar arası uçuşlar için de 50 bin-75 bin mil ya da puan biriktirmek gerekiyor. Arkadaşımız Mehtap Özcan, bankaların kredi kartlarındaki ücretsiz uçak bileti uygulamasını araştırdı.

Wings, 8 ayda 170 bin müşteriye ulaştı

WINGS (Akbank) adlı kredi kartıyla ücretsiz uçak bileti alma imkanı sağlayan banka, 8 ay gibi kısa sürede 170 bin kart kullanıcısına ulaştı. Axess Card’ın tüm özelliklerini kapsayan Wings’le yapılan alışverişlerde hem çip para, hem de mil puan kazanıyor. Her 1 YTL’lik alışverişte, 1 uçuş puanı kazanan müşteriler, biriktirdikleri çip paraları kullanmadan sadece topladıkları uçuş puanlarıyla ücretsiz uçak bileti alabiliyor. Bu biletlerde uçuş puanlarının yanı sıra, toplanan çip paralar da kullanılabiliyor. Ayrıca, uçuş puanı ve çip paralar, bilet alımına yetmezse avans puan da kullanılabiliyor. Bu puanlarla alınan biletlerin alan vergilerini de banka üstlenerek kart sahiplerine yansıtmıyor. Ayrıca, 0-2 yaş arası çocuklara ücretsiz bilet veriliyor. Biriken mil puanla tüm şirketlerinden bilet alımı, kontenjan kısıtlaması olmadan yapılabiliyor.

Garanti ve THY, 350 bin kişiyi yakaladı

TÜRK Hava Yolları’nın resmi kredi kartı olma özelliğini taşıyan Shop & Miles (Garanti Bankası) ile yapılan alışverişlerden kazanılan miller, uçuşlardan elde edilen millerle birleşiyor. Her bir YTL’lik alışverişten 1.5 mil toplanmasını sağlayan bu kartla, bedava uçak bileti alınabiliyor. Garanti’nin bonus kart özelliklerini de taşıyan bu kartıyla, yurt içi uçuşlar için 15 bin, Avrupa uçuşları için de 20 bin mil toplamak gerekiyor. Shop and Miles’ın 350 bini aşkın kullanıcısı var.

Denizbank, havada Lufthansa, denizde İDO’yla el ele

LUFTHANSA’yla yapılan işbirliğiyle oluşturulan Denizbank Miles & More kredi kartıyla yapılan tüm alışverişlerden elde edilen miller, uçuşlardan elde edilenlerle birleşiyor. Lufthansa ve 40 havayolu şirketiyle yapılan uçuşlardan da mil elde edilmesi sağlanıyor. 26 bin mil karşılığında Lufthansa’nın Avrupa uçuşlarında ücretsiz bilet alınabiliyor. Ayrıca, Denizbank İDO ile de bir anlaşma yaparak çıkartmış olduğu Sea & Miles kredi kartı ile deniz otobüslerinden ücretsiz bilet alma imkanı da tanıyor.

İstanbul-Amsterdam 120 YTL’lik MaxiPuan

İŞ Bankası’nın Maximum kart müşterilerine yönelik uyguladığı kampanyadan yararlanan müşteriler, elde ettikleri ’MaxiPuan’ları uçak bileti alımında kullanabiliyor. Sık seyahat eden müşterilere yönelik başlatılan bu uygulamada, uçak bileti satın alınırken maxi puanlar 3 kat daha fazla değerli sayılıyor. Bilet alabilmek için 31 YTL’nin üzerinde Maxi puan birikmiş olması gerekiyor. 360 YTL’lik İstanbul-Amsterdam gidiş-dönüş uçak bileti almak için 120 YTL’lik MaxiPuan biriktirilmesi gerekiyor.

TEB’de, seyahat harcamasına 6 taksit

TÜRK Ekonomi Bankası (TEB), Bonus Card sahibi müşterilerine özel seyahat hizmeti veriyor. Kart sahipleri biriken bonusları ile seyahat harcamalarının bir kısmını veya tamamını bedavaya getirebiliyorlar. Bunun için oluşturulan TEB Seyahat Hattı aranarak, tüm seyahat harcamaları 6 aya kadar taksitlendirilebiliyor. Biriken bonuslar ile seyahat harcamalarının bir kısmını veya tamamı bedavaya getirebilirler. Setur tarafından verilen bu hizmet sayesinde uçaktan konaklamaya, gemi seyahatlerinden araç kiralamaya kadar avantajlardan yararlanılarak planlanabiliyor.

World puan, uzak bileti alırken değerleniyor

YAPI Kredi Bankası, World kart sahipleri için oluşturduğu TravelClub uygulamasıyla, biriktirilen para puanlarla, tüm havayolu şirketlerinden ücretsiz bilet alınmasına imkanı sağlıyor. TravelClub üyeleri, World puanlarıyla uçak bileti alırken (tren bileti yada otel faturası) puanlar normale göre daha fazla değerli oluyor. Ayrıca, uçak bileti alımlarında, kart kullanıcılarının alan vergilerini banka üstleniyor.

ParaPuan, yurtdışı uçuşta 4’le çarpılıyor

FİNANSBANK’ta CardFinans’ta biriken para puanlar, uçak bileti alımlarında daha yüksek değerden işlem görüyor. Bedava uçak bileti almak için en az 10 bin Parapuan gerekiyor. Kampanya kapsamında bir kerede en fazla 200 bin ParaPuan, yıl içinde de en fazla 400 bin ParaPuan kullanılabiliyor. Kazanılan puanlar yurtiçinde 3.5, yurtdışı uçuşlarda ise 4’le çarpılıyor.
Yazarın Tüm Yazıları