ATO'ya şikayetim var

Güncelleme Tarihi:

ATOya şikayetim var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2007 12:54

Geçen hafta "Şizofren hastasına kredi kartı" yazımızın üzerine bu hafta benzer bir şikayet aldık. Şikayet, bankalar tarafından öğrencilere verilen kredi kartları ile ilgili.

Okurumuzun 19 yaşındaki üniversite öğrencisi oğlu, bankaların gelir beyanı istemeksizin öğrencilere kredi kartı verdiklerini öğrenmiş. İş bankasına kredi kartı başvurusunda bulunmuş. Bunu haber alan okurumuz bankayla görüşüp kartın oğluna verilmesini engellemiş. Okurumuzun oğlu, bu kez de HSBC bankasına başvurarak 500 YTL limitli öğrenci kredi kartını edinmiş. Bu olayı sonradan fark eden okurumuz hemen HSBC ile iletişime geçmiş ve bir iki gün içinde cevap alacağı söylenmiş. Okurumuz bu bankanın da kartı iptal edeceğine inanıyor. Ama asıl sıkıntı bu uygulamayı yapan bir çok banka olduğundan dolayı, oğlunun kendisinden habersiz, iptal edilen kartı yerine yeni bir bankadan yeni bir kredi kartı alabileceği endişesi taşıyor. Oğlunun hiper aktiviteye bağlı davranış bozukluğu rahatsızlığı bulunan ve yakın zamanda madde bağımlısı olduğunu öğrenen okurumuz, öğrencilere birkaç bankanın aynı anda kredi kartı verip veremeyeceği konusunda bilgilendirilmek istiyor. Bu kartlarla yanlış harcamalar yapabileceğini ve ailesini zor durumda bırakabileceğinden korkuyor.

SORUYORUZ

Bankaların kredi kartı verdikleri kimselerin sinirsel rahatsızlığı veya madde bağımlısı olmadığı yönünde rapor talep etmesini beklemiyoruz elbette. Fakat bir devlet üniversitesinde okuyan ve hiçbir gelir beyanında bulunması mümkün olmayan öğrencilere kredi kartlarının hangi mantıkla verildiğini öğrenmek istiyoruz. Düşük sayılabilecek bir limit olan 500 YTL’yi ödeyemeyecek bir çok aile olduğunu gözardı etmemek gerekir. Öğrencilere veya gelir beyanında bulunamayan kimselere bu kartları verirken biraz daha sağduyulu olmaya çağırıyoruz.

Yapı Kredi’ye teşekkür

GEÇTİĞİMİZ haftalarda "Yapı Kredi limit açtı, tüketici bu işe şaştı" başlığı ile okurumuz Ö.D. nin bir şikayetini aktarmıştık. Şikayeti hatırlatalım: Okurumuz kredi kartı ile ay içerisinde harcamalar yapmış. Ancak limit dolmasına rağmen banka, harcamaların yapılmasına izin vermişti Okurumuz yapılan limit artışına, bankanın uyguladığı bu sisteme itiraz etmiş, Kartını kendisine tanınan limitler dahilinde kullanmak istediğini belirtmişti. Son olarak da kendisine tahakkuk ettirilen faizin de hesabına iadesini talep etmişti. Yazının yayınlandığı gün Yapı Kredi Bankası Kredi Kartı Araştırma Servisinden telefon aldık. "Sorunu çözeceğiz, bizi tüketicimize ulaştırın" dediler. Okurumuz ile bankayı irtibatladık. Ertesi gün de bankadan sorunun çözüldüğü, sözkonusu limit aşım ücretinin müşteriye iade edildiği yönünde mektup aldık.

Öğrenci servislerinden şikayet var

Okullar
açıldığından beri Okul Taşımacılık Şirketleriyle ilgili çok sayıda şikayet aldık. Veliler çocuklarını okula götürmeleri için bu şirketlerle anlaşıyor. Şirketler de çocukları evden okula okuldan eve taşıyacaklarını taahhüt ediyorlar. Buna rağmen bazı veliler, çocuklarının evlerde ve okullarda unutularak mağdur olduklarını bildiriyorlar. Taşımacılık şirketlerini işlerini daha titiz yapmaları konusunda uyarmak isteriz. En değerli varlıkları olan çocukları mağdur olan velilerimizden de bu tür durumları bize bildirmelerini rica ediyoruz.

ATO Tel: 2855039 fax:2855093 sinanaygun@atonet.org.tr
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!