Köpeklere 5 yıldızlı hizmet

Kurban Bayramı yaklaşırken, pek çok kişinin tatil planı var.

Köpeğini yanına alamayan ama nereye bırakacağını da bilemeyen İstanbullular, şehre 50 dakika mesafedeki Şile Ulupelit Köyü’nde bulunan Wof Wof Hotel’i tercih edebilir. Otel sahipleri Filiz-Şefik Özşapçı çifti, köpeğinizin kendini evinde hissedeceği konusunda iddialılar.

Tatil zamanı köpeklerini bırakacakları güvenilir ve temiz bir pansiyon bulmakta zorluk çeken hayvan sahiplerinin imdadına Wof Wof Dog Hotel yetişiyor. Şile yolu üzerinde, Ulupelit Köyü’nde, beş dönümlük bir arazi içinde yer alan otelde, hizmette sınır yok. Aradıkları mutluluğu şehir yaşamında bulamayan sahipleri Filiz ve Şefik Özşakçı çiftinin 9 köpeği var. Filiz Özşakçı, "Köpeğinizin de tatile çıkmaya ya da siz onunla değilken her zamanki rahatını yaşamaya hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden, köpeklerin evdeki kadar rahat yaşayabileceği bir köpek oteli yaptık. Onlara çocuklarımıza gösterdiğimiz sevgiyi ve ilgiyi veriyoruz. Çiftliğimizdeki geniş bir bölümü köpeklerinizin yaşayacağı şık, rahat, koltuklu ve yataklı bir otele dönüştürdük. Pansiyon değil, insanların bile gelip yaşamak isteyeceği bir mekán hazırladık. Yurtdışından köpeklerini bize getirenler var" diyor. Köpeklerin tasmaları otelin kapısından girdikleri an çıkarılıyor. Rahat ve özgür yaşayabilmeleri için kamera sistemi de yok.

Köpekler, içinde Japon balıklarının yüzdüğü havuzun etrafında özgürce gezip koşabilme imkánı buluyor. Uyumaları için ne kafesler ne de küçücük beton zeminli karanlık bölmeler var. Müzik çalınan, televizyon yayını yapılan odalarda, yastık ve yataklarda uyuyorlar. Eğer köpeğiniz başka köpeklerle aynı ortamı paylaşmayı sevmiyorsa ayrı bir oda da veriliyor. Ve yalnız kalmasın diye özel ilgi gösteriliyor. Otelde köpeğinize uygun eş bile bulabilirsiniz.

Şapçı çifti yaşlarından ötürü sahiplerinin bakamayacağı köpekler için bir de huzurevi açmayı planlıyor. Bilgi için Tel:(216) 736 51 66, www.wofwofdoghotel.com

HANGİ HİZMETLER VERİLİYOR

Evden otele, otelden eve özel servis.

Köpeğe özel beslenme planı.

Diyet yapan veya özel gıda tüketimi olanlara özel hizmet.

Kafessiz sistemde kendisine özel koltukta 24 saat boyunca özel bakıcı gözetimi.

Her türlü ilaç ve ilkyardım ekipmanı

Rutin veteriner hizmeti.

Veteriner hekimin bilgisi dahilinde acil ve istenmeyen durumlarda müdahale etme şansı.

Atlanmış aşı ve parazit uygulamalarının tamamlanması. Rabia ZAMUR

Hamster’larda ishal

Hamster’larda çok sık karşılaşılan sağlık sorunlarından birisi de ishal ve ishalle seyreden hastalıklar. İlk sırayı genellikle beslenme hatalarından kaynaklanan ishaller alıyor. İshale sebep olan diğer rahatsızlıklar; ıslak kuyruk hastalığı, Tyzzer’s hastalığı gibi bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonlar, salmonella enfeksiyonları, E. Coli enfeksiyonları ve iç parazitlerden kaynaklanan enfeksiyonlar. Antibiyotik kullanımına bağlı görülen ishaller de var. Ayrıca aşırı stres ve çevre koşullarındaki ani değişiklikler de hamster’larda ishale yol açabiliyor.

Beslenmeye bağlı ishaller, genellikle çok fazla taze sebze verilmesi, ani gıda değişiklikleri ve daha önce yedirilmeyen yeni bir sebze çeşidinin denenmesi sırasında ortaya çıkabiliyor.

İshalle birlikte görülen en bariz belirti, hamster’ın arka bölgesinin ve kuyruğunun dışkı ile bulanmış olması, ıslak ve kirli görülmesi. Normalde katı ve koyu renkte bir dışkı yapan hamster’lar, ishal olduklarında dışkıları yumuşar ve rengi daha açık bir hal alır.

Uzun süren ishallerde, vücudun aşırı miktarda su kaybetmesi sonucu halsizlik, bitkinlik, idrarın koyulaşması ve derinin çekilip bırakıldığında eski halini geç alması gibi dehidrasyona bağlı belirtiler hızla ortaya çıkabilir.

Gıda değişikliğine ve çevresel strese bağlı olan ishallerde 24 saat içinde ishale neden olan gıdanın ve/veya stres faktörünün uzaklaştırılması, belirtileri ortadan kaldırmıyorsa mutlaka veteriner hekiminize başvurmalısınız.

Enfeksiyon ve ilaç kullanımından kaynaklanan ishallerde hiç vakit kaybetmeden veteriner hekiminize gitmelisiniz. İshale neden olan asıl problemin teşhis edilmesi ve tedavisi hamster’ınızı hızla iyileştirecektir.

PAKO PANO

Annesi evde doğum yaptı. Diğer kardeşlerini yuvalandırdık. 3 aylık sürmeli güzel bir kız ve üzerinde her renk var. Parazit tedavileri yapıldı. Hiçbir sağlık problemi yok. Okşan Edgü. Tel: (216) 464 26 93

Panda adını verdiğimiz 6 aylık kız kedicik, ağzı kırık ve çıkıklarla dolu, sadece yalama işlevi ile çöp kenarında yaşamaya çalışırken bulundu. Uzun ve sıkıntılı bir ameliyat sürecinden sonra tamamen iyileşti, güzelleşti. Tek sorunu 3-4 ay daha sadece yaş mama yemek zorunda olması. Kuru mama yerse çenesi tekrar çıkabilir. Onu ömür boyu sevecek yeni ailesi olur musunuz? (532) 210 08 99

Kurt kırması Cancan, 7 yaşında ve dişi. Tüyleri kahverengi. 15 gün önce geçici olarak bırakıldığı Kuşadası barınağından kaçmış. Görenler, nerede olduğunu bilenler Beyhan Hanım’a (532) 486 68 80 numaralı telefondan ulaşabilir.

Ankara Sincan Organize’de, golden retriever anne ve kangal babadan dünyaya gelmiş 6 köpek yavrusu var. 29 Ekim doğumlular. Çok acil sahiplendirilmesi gerekiyor. (532) 432 38 41

10 günlükken sokakta bulundum. Şimdi 2 aylığım. Beni bulan abla bana evinin bir odasını açtı. Bir gözümü kurtaramadık. Parazit tedavilerim yapıldı. Cana yakın ve sevecenim. Evdeki büyük abi, abla kediler bana pati atıp diğer gözüme de zarar vermeden beni kurtarır mısınız? (536) 989 80 74
Yazarın Tüm Yazıları