Şırnak ve Hakkari'de 2 şehit

Güncelleme Tarihi:

Şırnak ve Hakkaride 2 şehit
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2007 16:49

Küpeli Dağı'ndaki operasyonda 6 terörist öldürüldü, 1 subay şehit oldu. Hakkari Çukurca'da ise 1 er şehit oldu

Haberin Devamı

BÖLGEDEN SON FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

ÇUKURCA'DA BİR ŞEHİT

Hakkari Çukurca'da eğitim sırasında 1 er şehit oldu. 4 asker de yaralandı. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre, Çukurca'da bir mevzide havan topunun patlaması sonucu Jandarma er Hüseyin Varol (Kahramanmaraş) şehit oldu, 4 asker de yaralandı.

Genelkurmay'ın sitesinde yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şırnak Küpeli Dağı bölgesinde; kış hazırlıklarını sürdüren ve güvenlik güçlerine yönelik eylem arayışında bulunan bir grup PKK terör örgütü mensubuna yönelik olarak, 04 Aralık 2007 tarihinde bir operasyon gerçekleştirilmiştir.

Operasyon sırasında Küpeli Dağı bölgesindeki bir sığınakta teröristlerle sıcak temas sağlanmıştır. Güvenlik güçlerinin teslim ol çağrılarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi sonucu meydana gelen çatışmada, dördü kadın ikisi erkek olmak üzere, toplam altı terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca, teröristlere ait sığınakta bol miktarda erzak ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerin, 07 Ekim 2007 tarihinde bir astsubay ile 12 eri şehit eden terörist gruba mensup oldukları değerlendirilmiştir.

Haberin Devamı

Operasyonda meydana gelen çatışmada bir subayımız şehit olmuştur.

Vatandaşlarımızın bölgede huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara aralıksız ve kararlılıkla devam edilmektedir.

TOPÇU YÜZBAŞI ŞEHİT

Şırrnak'ın Gabar Dağı’ndaki operasyonda açılan ilk ateş sırasında şehit olan subayın, bölgede bir aydır görev yapan Özel Kuvvetler mensubu Topçu Yüzbaşı Sinan Eroğlu olduğu açıklandı. Şehit Yüzbaşı Eroğlu'nun 1.5 yaşında biri kız ikiz çocuk babası olduğu öğrenildi. Ankara nüfusuna kayıtlı şehit Yüzbaşı Eroğlu’nun ailesinin İstanbul’da yaşadığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!