Uras'a 'yılın babası' ödülü

Güncelleme Tarihi:

Urasa yılın babası ödülü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2002 14:50

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri, 2 yıl önce bir trafik kazasında kızını kaybeden ve ''yaşamını trafik bilincive duyarlılığını geliştirmeye adayan'' Boray Uras'ı, ''Yılın Babası'' seçti.

The Ritz-Carlton Oteli'nde düzenlenen törenle ödülünü alan Uras, yaptığı konuşmada, kızı Selin Uras'ı trafik kazasında kaybettikten sonra İstanbul'dan Ankara'ya uzun ve yalnız bir yürüyüş yaptığını hatırlattı.

Bu yürüyüş sırasında kızının ve tüm trafik kazasında yakınını kaybedenlerin ruhlarının kendisiyle beraber olduğunu dile getiren Uras, şöyle konuştu:

''Takdiri ilahi dışındaki nedenlerden olan kazaları ortadan kaldırmak için bir şeyler yapılmalıydı. Bunun için de bir toplumsal fedakarlığa ihtiyaç vardı. Son 30 yılda insanlar, bazı değer yargılarından uzaklaştılar. Bunun sonucunda da avuç içinde tuttukları şeyler ön plana çıktı ve trafik kazaları hızla artmaya başladı. Toplumsal bilinç ve duyarlılık seviyesinin yükseltilmesi gerekiyordu. O gün bugün, bu amaç için yürüyorum.''

Boray Uras, Avrupa Trafik Mağdurları Derneği'nin yaptığı bir araştırmaya göre, birinci derece yakınını trafik kazasında kaybeden ailelerin 8 farklı sendrom yaşadığını belirterek, önce psikiyatrik tedaviyle başlayan bu sürecin, daha sonra ömür boyu sürebilecek psikolojik tedaviye dönüşebildiğini anlattı.

Bir telefonla gelen acı haber sonrası insanların, ruhsal ve sosyalsorunlar yaşadığını, bu nedenle de işlerini kaybettiklerini vurgulayan Uras, bundan toplumun da olumsuz etkilendiğini söyledi.

Uras, kendisini ''Yılın Babası'' seçen Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri yetkililerine de teşekkür etti.

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri Müdürü Sarper Tanlı da, Boray Uras'a ödülü, ''yaşamını trafik bilinci ve duyarlılığını geliştirmeye adamasından'' dolayı verdiklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!