Mezarlık bilgisinden kredi kartı

Güncelleme Tarihi:

Mezarlık bilgisinden kredi kartı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2007 11:47

Başkentte, mezarlıkların internet sitelerinden elde ettikleri bilgilerle çıkarttırdıkları kredi kartlarıyla dolandırıcılık yapan bir çete çökertildi.

Haberin Devamı

EVLERE EKSTRE GÖNDERİLDİ Bir banka, alacağını tahsil etmek için kredi kartı sahibinin adresine "ekstre" gönderdi. Ancak borç ödenmeyince banka bu kez icra işlemi başlattı. Evlerine icra müdürlüğünden ödeme emri gelen ailelerin başvurusu üzerine borçlu görünen kişinin ölü olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine banka, dolandırıcılık şüphesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

ÇETE KURMUŞLAR Ankara Bilişim Suçları Savcılığı ve polis, kartların kullanıldığı pos makinelerinden yola çıkarak çeteye ulaşmayı başardı. Soruşturma kapsamında gözaltınan alınan Aytaç Önder ve Ufuk Önder isimli kardeşlerin bilişim konusunda uzman oldukları belirlendi. Önder kardeşlerin, kredi kartlarını, Koray Solmaz ve Ayhan Oğuz isimli şahıslarla ait işyerlerinde kullandıkları tespit edildi. Soruşturma savcısı Hakan Kızılarslan tarafından hazırlanan 19 Ekim 2007 tarihli iddianamede, şu bilgiler yer aldı:

Haberin Devamı

BİLGİLER MEZARLIKTAN "Sanıklar Aytaç ve Ufuk Önder, internet üzerinden girdikleri mezarlıklara ait sitelerdeki ölülerin kimlik bilgilerini kullanarak sahte nufüs cüzdanı yaptılar; bu bilgilerle yine internet üzerinden başvuru yaparak çok sayıda kredi kartı aldılar. Bu kartlar, örgüt üyesi olan Ayhan Oğuz ve Koray Solmaz'a ait işyerlerindeki pos makinalarında kullanıldı. Bu kartlarla alışveriş yapılmış gibi gösterildi.

ÇOK SAYIDA KART ÇIKTI Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda sahte nufüs cüzdanı, kullanıma hazır çok sayıda sahte kredi kartı ile çok sayıda farklı kişiler adına yapılmış kredi kartı başvuru formları ele geçirildi. Bilgisayarlarda yapılan incelemelerde de ancak ileri düzeyde bilişim uzmanlarının kullanabileceği Hide İp, Platinium, OMD, QMAC, Netuser gibi bilişim alanına hileli yollarla sızmak için kullanılan gelişmiş yazılımlar bulundu."

30 YILA KADAR HAPİS Yapılan soruşturma kapsamında Aytaç ve Ufuk Önder kardeşler tutuklandı. Olaya karışan 4 kişi hakkında 10 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!