Gabar'da çatışma: 4 şehit

Güncelleme Tarihi:

Gabarda çatışma: 4 şehit
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2007 13:28

Gabar dağında 1'i üsteğmen 4 asker şehit oldu.

Haberin Devamı

Şırnak’ın Gabar Dağı ve Bestler Dereler kesiminde yuvalanan PKK'lı teröristlere karşı güvenlik güçleri geniş kapsamlı operasyon başlattı. Öğlen saatlerinde Gabar Dağı'nda bir grup teröristle karşılaşan askerler, ‘teslim ol’ çağrısında bulundu, teröristler buna ateşle karşılık verince çatışma çıktı.

PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 üsteğmen ile 3’er şehit oldu. 2 güvenlik görevlisi yaralandı. Çatışma bölgesine Sikorsky tipi helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirilirken, Kobra tipi helikopterler de operasyona havadan destek verdi.

Gabar Dağı'nda çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ateş sırasında şehit olan üsteğmenin İstanbul nüfusuna kayıtlı Gürkan Yavuz , erlerden Özkan Özkılıç'ın Giresunlu olduğu, er Erdem Yüce'nin de Iğdırlı olduğu bildirildi. Şehit 1 erin kimliği ise henüz açıklanmadı.

Haberin Devamı

Teröristlerin Gabar’dan Bestler Dereler kesimine doğru kaçmaya çalıştıkları belirtilirken, teröristlerin geçiş güzergahları havadan helikopterlerle ateş altına alındı. Gabar ve Bestler Dereler kesiminde teröristlerle çatışmanın yer yer devam ettiği belirtildi.

BİRLİKLER ALARMDA

Gabar Dağı'nda 4 askerin PKK’lı teröristler tarafından şehit edilmesi, Irak sınırının sıfır noktalarındaki hareketliliği artırdı. Kuzey Irak ile sınır olan Hakkari'nin Uludere- Şemdinli arasındaki askeri birlikler alarma geçirildi. Komandolar, stratejik bölgelere kaydırıldı. Çatışmadan kaçan teröristlerin sıfır noktalarına yöneldiği istihbaratı alınması üzerine bölgelerde operasyon başlatıldı.

Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’ndan kalkan süper Kobra helikopterler bölgede keşif yapmaya başladı. Birliklere verilen ‘alarm’ üzerine mevzilerdeki asker sayısı da artırıldı. Karakollarda bekleyen askerler de sıfır noktalarına yönlendirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin olası sınır ötesi operasyonuna her an başlama ihtimaline karşılık sıfır noktalarına da asker sevkiyatı yapıldı. Van’dan hareket eden 30 sivil minibüste bulunan askerler Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçelerine getirildi.

Hakkari'den Şemdinli'nin Derecik bölgesi ile ile Çukurca İlçesi'nin sınır kesimine tank ve asker sevkedildi.

Haberin Devamı

KOMANDOLAR STRATEJİK BÖLGELERE YERLEŞTİRİLDİ

Türkiye’nin Kuzey Irak sınırında olası bir sınır ötesi operasyon öncesince son dönemlerin en hareketli günü yaşandı. Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı özel eğitimli ve donanımlı askerler Şırnak ve Hakkari’de sınırının stratejik noktalarına helikopterlerle getirilerek yerleştirildi. Yaz kış ayrımı yapmadan her koşulda nokta operasyonlar yapabilecek konuma sahip komandoların heran görevE hazır olarak bekletildikleri belirtildi. Bir kısmı Diyarbakır’da konuşlandırılan komandoların da sınır boylarına kaydırıldığı, özellikle PKK’lı terörislerin bulunduğu bölgelere helikopterlerle indirilip nokta operasyonlarında kullanılacağı belirtildi. Komandoların olası sınır ötesi operasyonda da görev alacakları kaydedildi.

Haberin Devamı

Sınırdaki Türk karakollarındaki askerlerin sık sık devriye görevi yürütürken, sınırın hemen karşısındaka buluna Peşmergelere ait karakollarda da hareketlilik yaşandığı görüldü. ABD’ye ait 3 Sikorksy helikopterin Habur Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Halil İbrahim Sınır kapısına iniş yaptıkları görüldü.

SIFIR NOKTASINDA HAREKETLİLİK

PKK'lı töriristlerin Kuzey Irak’a yuvalandığı kesimlere yönelik sınır ötesi operasyonun her an başlayabileceği belirtilirken, Irak sınırının sıfır noktasında karakollara asker ve zırhlı araç sevkıyatı yapıldı.

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nin Kuzey Irak sınırını ayıran Heziy Çayı kıyısında ulunan Çalışkan ve Görümlü kesimindeki karakollara Sikorsky tipi helikopterlerle çok sayıda özel eğitimli komandolar indirilirken, çok sayıda zırhlı araç ve tanklar da karakol çevresine konuşlandırıldı. Süper Kobra tipi helikopterler ise sınır boyunda sürekli uçtu.

Haberin Devamı

Kuzey Irak’taki yerel kaynaklar helikopterlerin sınır kesiminde bazı bölgeleri bombaladığını ileri sürdü.

Bu arada Diyarbakır 2’inci Hava Kuvvet Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üssü’nde dün geceden itibaren büyük bir hareketlilik başladı, üsten peşpeşe savaş uçaklar inip kalktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!