"Eşiniz dağda mı?" sorusuna tepki gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Eşiniz dağda mı sorusuna tepki gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2007 13:47

DTP Grup Başkanvekili ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan’ın, eşinin PKK üyesi olduğu ve Kuzey Irak'ta bulunduğu yolundaki haberlere DTP'li milletvekilleri tepki gösterdi.

Haberin Devamı

DTP'li Kurtulan, eşiyle ilgili sorularla karşılaşmamak için grup toplantı salonuna milletvekili arkadaşlarının ablukası altında girdi. Eşiyle ilgili iddialara yönelik soruları yanıtlamayan Kurtalan, sessiz kalmaya tercih etti.

Ancak sorulara milletvekili arkadaşları yanıt verdi. Bir gazetecinin, “Eşiniz şu anda dağda mı?” sorusuna sinirlenen Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, “İnsanların özel konumlarıyla ilgili soru sorma hakkınız yok. Bu yanlıştır, etik değildir” diye tepki gösterdi. Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak ise “Bu tarz doğru değil” dedi.

KİMSENİN YAPAMADIĞI YAPILDI

Bu arada, DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal gazetecilerin soruları üzerine, 8 erin serbest bırakılmasına ilişkin düşüncelerini açıkladı. Birdal, “Kimsenin yapamadığını arkadaşlar yapmıştır. İnsani boyutuyla yapılmıştır. En iyi Kürt ölü Kürttür diye bir laf vardır. Şimdi en iyi asker ölü asker mi demek lazım” dedi.

Haberin Devamı

'TBMM KAYITLARINDA 'EVLİ' GÖRÜNÜYOR'

DTP Grup Başkanvekili ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan, eşinin terör örgütü saflarında olduğu iddialarıyla ilgili konuşmazken, DTP’liler Kurtulan’ın eşinden boşandığını ve yıllardır kendisinden haber almadığını ve nerede olduğunu da bilmediğini belirttiler.

Buna karşılık, milletvekillerinin seçilmelerinden sonra Meclis’te doldurdukları formlara dayanarak hazırlanan TBMM Albümünde Kurtulan’ın medeni durumu, “evli” olarak gösterildi. Meclis kayıtlarında Kurtulan ile ilgili şu bilgi yeraldı:

“Fatma Kurtulan, 1 Mart 1964'de Kahramanmaraş'ta doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Besey'dir. Pazarcık Lisesi'ni bitirdi. Küçükdikili Belediyesi'nde Sosyal Proje Organizatörü olarak görev yaptı. Kurtulan, evlidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!