PKK bağlantılı çeteye darbe

Güncelleme Tarihi:

PKK bağlantılı çeteye darbe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2007 12:05

İzmir'de, Kuzey Irak ve Mardin'den getirdikleri uyuşturucu ile silahları satıp terör örgütü PKK'ya maddi gelir sağladıkları, tefecilik, çek senet tahsilatı, adam yaralama, şantaj, dolandırıcılık, tehdit, borçlandırdıkları kişilerin baskıyla gayrimenküllerini ele geçirme suçlarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 32 kişi adliyeye sevkedildi.

Haberin Devamı

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, teknik takip ve istihbarat çalışmaları sonucu elebaşılığını Z.T.'nin yaptığı çıkar amaçlı suç örgütünün, Kuzey Irak ve Mardin'den getirdikleri uyuşturucu ile silahları satıp terör örgütü PKK'ya maddi gelir sağladığını, özellikle Kemeraltı çarşısında faaliyet gösterip tefecilik, işyeri, gayrimenkul ele geçirme, çek senet tahsilatı, silahla yaralama, ev kurşunlama, tehdit, adam yaralama, şantaj, çalıntı çekleri piyasaya sürme, paravan şirketler aracılığıyla bankadan kredi çekerek nitelikli dolandırıcılık, sahte pasaport tanzimi ve kamu görevlilerine rüşvet verme gibi suçlara karıştığını saptadı.

Eldeki bilgi ve delillerin toplanmasının ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, İzmir, Mardin, Bursa'da eş zamanlı yaptığı baskınlarda, elebaşı Z.T. ve 5 akrabası ile birlikte 38 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılardan 6'sı ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Zanlıların, ev ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 7 tabanca, 4 tüfek, 200 mermi, kelepçe, cop, çok sayıda sahte kimlik, sürücü belgesi, 1 sahte pasaport, çok sayıda senet, PKK örgütüne ait çok sayıda yasak yayın, elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ve resimleri, örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Zanlıların arasında İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde Genel İdari Hizmetli olarak çalışan E.Ç.'nin de bulunduğu kaydedildi. Gözaltındaki kişilerden 4'ünün terör örgütüne yardım ve yataklıktan sabıkasının bulunduğu da bildirildi.

Haberin Devamı

YAPMADIKLARI KALMAMIŞ
Soruşturmada, suç örgütünün Kemeraltı Çarşısı'nda bulunan 3 esnafı yüksek faizle borçlandırdığı, işyerlerine ve gayrimenkullerine el koyduğu, zorla senet imzalattırdığı, özel bir bankayı paravan şirket kullanarak bir milyon YTL dolandırdığı, Kuzey Irak ve Mardin'den getirilen uyuşturucu ve silahları İzmir'de sattığı, 2 silahla yaralama, 1 bıçakla yaralama, 1 ev kurşunlama ve zorla adam kaçırıp alıkoyma suçlarını işlediği tespit edildi. Zanlıların ayrıca, baskı kurdukları işyeri sahiplerinin de çıplak fotoğraflarını çekip şantajda bulunduğu belirlendi. Suç örgütünün, tanıdıkları aracılığıyla bir GSM operatörü çalışanından, üzerlerine baskı kurmak istedikleri kişilerin telefon numaraları ve adreslerini de öğrendikleri kaydedildi. Emniyet yetkilileri, suç örgütünün faaliyetleri sonrası, terör örgütü PKK'ya ne kadar maddi yardımda bulunulduğunun tespit edilmeye çalışıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Emniyette suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemleri arasında İzmir Adliyesi'ne sevkedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!