ABD’li general: PKK konusunda talimat almadık

Güncelleme Tarihi:

ABD’li general: PKK konusunda talimat almadık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 01:55

Amerika Birleşik Devletleri ABD’nin Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki komutanı tümgeneral Benjamin Mixon, "PKK konusunda talimat almadıklarını ve hiçbir şey yapmadıklarını" söyledi.

Washington’daki gazetecilerin sorularını Tikrit’ten video konferans aracılığıyla yanıtlayan Mixon, ABD ordusunun PKK’ya karşı Kuzey Irak’ta önlem almaya yönelik hiçbir planı bulunmadığını ve bu konuda sorumluluğun kendilerine ait olmadığını söyledi. Mixon, “Birşey yapacak mısınız" sorusuna da "kesinlikle hayır" yanıtını verdi.

Kuzey Irak bölgesinin güvenliğinin yerel yönetimine teslim edildiğini belirten Mixon, PKK kamplarının bulunduğu bölgeye asker göndermediğini, PKK’nın gizlendiği yerler ve lojistik faaliyetleri hakkında da istihbarat toplamadıklarını söyledi.

TÜRK ORDUSU HAKKINDA SINIRDA İSTİHBARAT TOPLAMIŞLARDI
General Mixon geçtiğimiz perşembe günü yanında meslektaşı general Mark Hertling ile birlikte Habur Sınır Kapısı’nın karşısındaki, Halil İbrahim gümrük kapısını ziyaret etmişlerdi. ABD'li iki general sınınrdaki Türk ordusunun hareketliliği konusunda bilgi almışlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!