DTP'den PKK'ya: Askerleri bırakın

Güncelleme Tarihi:

DTPden PKKya: Askerleri bırakın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 14:59

DTP Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, PKK’ya 8 askeri serbest bırakması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Meclis'te DTP milletvekillerinin büyük bir kısmının katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Türk, “Bu gencecik insanların hiçbir zarar görmeden anne babalarına kavuşmaları için teslim edilmelerini istiyoruz. Ortak aklın ortaya çıkması konusunda duyarlılığımıza duyarlılık katmak için böyle bir çağrıyı yapıyoruz” dedi.

Türk, 8 asker gencin PKK’nın elinde olduğu konusunda çok somut verilerin bulunduğunu ve kendilerinin bunun insancıl boyutuyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Türk, ailelerin kendilerine başvurduklarını ve bu insanların zarar görmeden geri dönmelerini istediklerini belirtti.

Türk, “arabuluculuk” yapıp yapmayacakları sorusu üzerine, “Tabii ki onların yaşamı, onların ailelerine kavuşmaları bizi ilgilendirdiği için, bize düşeni yapmak için elbette çaba içinde oluruz. Ancak bu çağrımızı, siyasetin ötesinde, bugünkü mevcut durumun ötesinde yaşama hakkına, o gençlerin ailelerine kavuşması dileği olarak bunu değerlendirmek lazım. Tabii ki, o koşullar yaratıldığında bu konuda bazı çalışmalar yapılacak” dedi.

Haberin Devamı

11 YIL SONRA YİNE AKIN BİRDAL ASKERLER İÇİN DEVREDE

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, kaçırılan iki askerin ailesinin kendilerine telefonla ve faksla başvurarak yardımcı olmalarını istediklerini söyledi. Birdal, konuyu Meclis İnsan Hakları Komisyonu’nun gündemine getirmek istediğini ancak Komisyon Başkanı Prof Zafer Üskül’ün Cenevre’de bir uluslararası toplantıda bulunduğunu ve zaman kaybetmemek için bu çağrıyı yaptıklarını bildirdi.

Birdal, 1996 yılında yine kaçırılan 8 askerin teslim alınması için girişimde bulunduklarını hatırlattı. 1996’da İHD Başkanı olan Akın Birdal, RP Milletvekili Fetullah Erbaş ve o tarihte Mazlum-Der Başkanı olan, AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, kaçırılan 8 askeri alabilmek için iki kez Kuzey Irak’a gitmişler ve ikincisinde askerleri alarak geri dönmüşlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!