Petrol fiyatları dibe vurdu

Güncelleme Tarihi:

Petrol fiyatları dibe vurdu
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 10:41

Petrolde geçen hafta yaşanan ateş sönmüş gözüküyor. Fiyatlardaki düşüş dördüncü gününe girerken, petrol cuma gününden bu yana yüzde 5'in üzerinde değer yitirdi.

Haberin Devamı

Cuma günü 90.07 dolara kadar tırmanarak rekor kıran petrol fiyatları bugün 85 doların da altına inerek 84.72 dolara kadar geriledi. Â

Petrolde yaÅŸanan düşüşte, ABD'de petrol stoklarının yükseleceÄŸine iliÅŸkin beklentiler ve OPEC'in 1 Kasım'da baÅŸlayacağını açıkladığı üretim artışına ÅŸimdiden baÅŸladığı yönündeki iÅŸaretler etkili oluyor.Â

Petrol fiyatları geriliyor

Mitsubishi Corp risk yöneticisi Tony Nunan, piyasanın sağlam göründüğünü ancak hafta sonuna doğru petrolde hafif bir alım eğiliminin oluşabileceğini kaydetti. Mevcut durumda fiyatların ABD'de açıklanacak olan stok rakamlarına bağlı olduğunun altını çizen Nunan, "dördüncü çeyrekte 105 dolara da gidebiliriz, 70 dolara da inebiliriz. Herşey mümkün" diye konuştu.

 Â

Haberin Devamı

Analistler, son dönemde ABD ekonomisine ilişkin artan resesyon tedirginliklerinin de petrol fiyatları üzerinde baskı oluşturduğunu belirtiyor. Ancak son dönemde yaşanan düşüşe rağmen fiyatlar halen yılbaşına göre yüzde 40 pahalı konumda bulunuyor.

Uzmanlar, petroldeki risklerin de diğer taraftan devam ettiğine dikkat çekiyor. Özellikle Ortadoğu'daki mevcut durum, Türkiye'nin Irak'a olası operasyonu ve yaklaşan kış sezonu, petrolde arz talep dengesizliği riskini canlı tutuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!