Hakkari'de 12 şehit

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride 12 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 10:24

İlk kez Saygı Öztürk'ün tüm Türkiye'ye duyurduğu terörist saldırıda 12 Mehmetçik şehit oldu; 16'sı da yaralandı. Yaralılardan 3'ünün durumu ağır. Sabah saatlerinde 13 Mehmetçik'in de kayıp olduğu bildirilmişti ancak Genelkurmay açıklamasında bu bilgiyi doğrulamadı. Sabah saatlerinde 15 askerin şehit olduğu bildirilmişti ancak daha sonra Genelkurmay Başkanlığı şehit sayısının 12 olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

İşte operasyondan fotoğraflar... 

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Irak sınırındaki Dağlıca Beldesi'nde dün gece saat 23.00 sıralarında yaşanan olayda teröristler, Dağlıca'dan Yeşiltaş'a giden askeri konvoya saldırı düzenledi. Yeşiltaş'a sevkiyat yapan 10-12 araşlık askeri konvoy, Avaşın  Köprüsü üzerinde saldırıya uğradı. Köprünün üzerindeki araçlardan tam ortadaki roketatarla vuruldu. Köprünün de havaya uçurulduğu bildirilen olayın ardından sabah saatlerine kadar süren çatışma çıktı.

Gelişmeleri an be an aktaran Saygı Öztürk'ün verdiği bilgiye göre Çukurca'nın kuzey doğusunda Yüksekova'ya 50 kilometre uzaklıktaki Irak sınırının sıfır noktasındaki Dağlıca Beldesi'nden Yeşiltaş'a giden Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Taktik Tugay Komutanlığı'na bağlı Komando Taburu'na ait askeri konvoy Avaşin Köprüsü üzerinde saldırıya uğradı. Ağır makinalı silahlar ve roketatarların da kullanıldığı saldırıda 12 asker şehit oldu; 3'ü ağır 16 askerimiz de yaralandı.

YARALILAR HELİKOPTERLERLE ALINDI

Haberin Devamı

Açılan ilk ateşle aralarında bir uzman çavuşun da bulunduğu 12 asker şehit oldu; 16 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Yüksekova ve Hakkari'deki hastanelere nakledildi. Bölgeye takviye birlikler sevkedildi; geniş çaplı operasyon başlatıldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!