Tüketicilere internet bankacılığı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Tüketicilere internet bankacılığı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2007 20:21

Tüketici Derneği (TÜKEDER) Başkanı Necati Yentürk, tüketicileri internet bankacılığı ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkatli olmalarını konusunda uyararak, “Karşılaşılan olaylardan anlaşılmaktadır ki bankaların bu konudaki önlemleri yetersizdir” dedi.

Necati Yentürk, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki internet kullanımının, gelişmiş ülkelere oranla daha düşük düzeyde de olsa artık birçok kişinin günlük yaşamına girdiğini, internetin özellikle alışverişlerde ve banka işlemlerinde yaygın olarak kullanılmaya başlandığını hatırlattı.

İnternetin bu alanlarda bilinçsizce kullanılmasının maddi ve manevi zarara yol açabildiğini ifade eden Yentürk, internetten yapılan alışverişlerde veya banka işlemlerinde kimi olumsuzluklarla karşılaşıldığının görüldüğünü söyledi.

İnternet bankacılığında tüketicilerin özellikle teknik anlamda bilgilendirilmeye ihtiyacı olduğunu anlatan Yentürk, bankaların da bu konuda müşterilerine yardımcı olmaları gerektiğini dile getirdi.

Yentürk, bankaların internet bankacılığından yararlanan müşterilerine 1 günlük de olsa bu konuda kurs verebileceğini ifade ederek, “Bankalar müşterilerini sanal bankacılığa yönlendirirlerken, reklamlarında ve yüzyüze anlatımlarında güvenlik garantisi vermektedirler. Oysa karşılaşılan olaylardan anlaşılmaktadır ki bankaların bu konudaki önlemleri yetersizdir” diye konuştu.

İnternet suçlarıyla ilgili bir düzenleme bulunduğunu, ancak özellikle internet bankacılığı konusunda yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirten Yentürk, “Beklentimiz, yeni mağduriyetlere yol açılmadan bu alandaki yasal eksikliklerin bir an önce giderilmesidir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!