Yine kaçakları ölüme terkettiler

Güncelleme Tarihi:

Yine kaçakları ölüme terkettiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 16:04

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen İran uyruklu 4 kaçak yakalandı, 1 kaçağın da cesedi bulundu.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Turgutreis beldesi Akyarlar mevkisinde devriye görevi yapan Bodrum Jandarma Komutanlığı ekipleri, denizde, kendilerinden yardım isteyen 4 kişiyi kurtardı.

Jandarma, söz konusu kişileri, Akyarlar Jandarma Karakol Komutanlığına getirerek ifadelerine başvurdu.

İran uyruklu olduklarını ifade eden 4 kişi, jandarmadaki ifadelerinde, İran sınırından pasaportlarıyla Türkiye'ye girdiklerini, İstanbul'da bir süre kaldıktan sonra İzmir'e, İzmir'den de Bodrum'a geldiklerini söyledi.

Bodrum'da bir pansiyonda bir süre kaldıklarını belirten kaçaklar, daha sonra kendilerini para karşılığı Yunan adalarına götüreceğini söyleyen bir kişi ile anlaştıklarını belirtti.

Kaçaklar, dün gece, geç saatlerde, söz konusu kişi ile birlikte, bir tekneye binerek, Yunan adalarına gitmeye çalıştıklarını öne sürdü.

Haberin Devamı

Anlaştıkları kişinin, Yunanistan'ın Kos Adası yakınlarında, “Yunan adasına geldik, bundan sonrasını yüzerek gidin” diyerek kendilerini denize bıraktığını ifade eden kaçaklar, adaya ulaşmaya çalışırken, Yunan sahil güvenlik ekiplerince fark edildiklerini öne sürdülar.

İran uyruklu kaçaklar, Yunan sahil güvenlik ekiplerinin, kendilerini, tekneye aldığını ve bir süre dövdükten sonra Türk karasuları yakınlarında denize attığını iddia ettiler.

Buradan yüzerek Bodrum'un Turgutreis Beldesi Akyarlar mevkisine yaklaştıklarını ifade eden kaçaklar, kıyıda gördükleri balıkçılardan ve jandarma ekiplerinden yardım istediklerini söyledi.

Kaçaklar, Yunan sahil güvenlik ekiplerinin kendilerini denize attıktan sonra hızla uzaklaştıklarını, bunun üzerine yüzmeye başladıklarını, ancak yüzme bilmeyen bir arkadaşlarının hayatını kaybettiğini öne sürdü.

YÜZME BİLMEYEN KAÇAK ÖLDÜ

Bodrum Jandarma Komutanlığı yetkilileri, ifadesine başvurdukları kaçakların 5 kişi olduklarını söylemeleri üzerine durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bildirerek yardım istediklerini belirtti.

Jandarma, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin denizde yaptığı aramada, bir kaçağın cesedinin bulunduğunu kaydetti.

Kaçakları, sağlık kontrolünden geçirmek için Bodrum Devlet Hastanesine götürdüklerini bildiren Jandarma Komutanlığı yetkilileri, hastanede kaçaklarda darp izlerine rastlandığı ve bir kaçağın kolunda kırık tespit edildiği yönünde rapor hazırladığını bildirdi.

Haberin Devamı

Jandarma yetkilileri, ölen kişinin adının Ali olduğunu, soy adının ise henüz belirlenemediğini kaydetti.

Yakalanan kaçakların, adli makamlara sevk edileceği ve işlemlerinin ardından sınır dışı edilecekleri bildirildi.

Yetkililer, kaçakları, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarmaya çalıştığı iddia edilen kişinin arandığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!