İnceldiği yerden kopsun

Güncelleme Tarihi:

İnceldiği yerden kopsun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2007 15:41

Başbakan Erdoğan parti genel merkezinde yaptığı konuşmada sınır ötesi operasyon için olumsuz mesajlar gönderen Beyaz Saray'a yanıt verdi.
İşte konuşmasından satır başları....

Haberin Devamı

ERMENİ TASARISI

- ABD Temsilciler Meclisi Dış Ilişkiler Komitesi’nde alınan karar, garip bir karar. Her zaman söylüyorum. Demokratlar ABD'nin geleceğine zarar veriyorlar. Anti Amerikancı gelişmelere çanak tutuyorlar. Bir kişinin tavrına tasarrufuna eğer Amerika’yı feda ediyorlarsa o benim sorunum değil. Bunu öyle bilmeleri lazım.

- Şu andaki ABD yönetimi gerek sayın Bush gerekse sayın Rice ellerinden gelen bütün gayretleri ortaya koydular. Bunun belki çok daha ileri seviyelerde ortaya konması lazım. Ama biz de Türkiye olarak kusura bakmasınlar sıradan bir işe pabuç bırakamayız. En sonunda bu nereye gelir. Nereden ince ise ordan kopsun. Bu oraya gidiyor.

SINIR ÖTESİ HAREKAT

- Bu işin aması yok yaptırımı var. Sınır ötesi için kimse bize akıl vermesin.  ABD Irak'a girerken bize sordu mu?

Haberin Devamı

- Şu anda ve şu ana kadar eğer bir adım atmadıysak burada "Irak'ın toprak bütünlüğü üzerinde birşeyler mi düşünmülüyor" düşünceleri için yapmadık.

- Irak'ın toprak bütünlüğü üzerinde bir operasyon yapılmasına olumlu bakmayız dedik. Kerkük belli bir etnik kökenin unsuru olamaz dedik.
Biz bunları söylerken birilerinin kalkıp akıl vermesine ihtiyacımız yok.

- Bu adımı atarken herşeyimizle enine boyuna görüşürüz bu adımı atarız. Netice alınır veya alınmaz kimseyi ilgilendirmez.

- Duygusal tavırlarla değil bilinçli olarak gerçekleştirmek önemli.

- Terörizm noktasında uluslararası bize çağrıda bulunanlar kendileri de ödevlerini yerine getirsin diyoruz.
Senin teröristin iyi benim ki kötü diye bakıyorlarsa daha fazla sabredemeyiz.

- Bu iş bir siyasi rant meselesi değildir. Bu beni ne kadar yakıyorsa CHP’yi de MHP’yi de ve diğer partileri de en az o kadar yakmalıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!