Habur'da 20 PKK'lı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Haburda 20 PKKlı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2007 16:11

ŞIRNAK Valiliği, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kampta yeni oluşturmayı planladıkları yapılanma için Türkiye'den giden ve toplantıya katıldıktan sonra Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yapan 8'i kadın 20 terör örgütü mensubunun yakalandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Şırnak Valiliği, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kampında, yeni oluşturmayı planladıkları yapılanma için düzenlenen toplantıya Türkiye'den aralarında illerdeki elebaşlarının da katılacağı istihbaratı üzerine Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nün çalışma başlattığını açıkladı. Kuzey Irak'taki PKK kampındaki toplantıya katıldıklarını tespit ettiği 8'i kadın 20 PKK'lı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye’ye giriş yaparken yakaladı. Yakalanan 2 kişinin sahte kimlik taşıdığı belirtildi.

Şırnak Valiliği, polisin yaptığı tahkikatta, örgütün sözde üst düzey yönetici konumunda bulunan zanlılar tarfından, kampa geçmiş yıllarda uzun dönem cezaevlerinde kalmış ve illerde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren şahısların çağırıldığının belirlendiğini kaydetti. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada kampa çağırılan kişilere ilişkin şöyle denildi:

Haberin Devamı

“Yeni bir yapılanmanın oluşturulacağı ve bu yapılanma ile sözde bölge halkının örgüt tarafından sorunlarının buradan çözülmesinin gerektiği, yeni oluşturulan hareketin bölücü terör örgütünün talimatları doğrultusunda faaliyetlerde bulunması gerektiği, toplumda artan uyuşturucu- hırsızlık ve çeteleri bahane ederek devletin bu olaylardaki mücadelesinin zayıf kaldığı, bu nedenle kitleyi harekete geçirmeleri, sözde terörist başının zehirlendiği ve buna karşılık olarak sessiz kalınmaması gerektiği, ‘Serhildan' (Başkaldırı) tarzı eylemlerle halk arasında kaos ortamının oluşturularak, devletin kamu- kurum ve kuruluşlarına karşı eylem hazırlığında bulunmaları gerektiği” diye talimatlar verildiği kaydedildi.

Açıklamada, “Örgütün bu yönde talimat verdiği anlaşılmış olup bahse konu yapılanma ülkemizde faaliyet göstermeden deşifre edilmiştir” denildi.

Gözaltına alınan 20 PKK'lı, Silopi Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!