First Data Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

First Data Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 11:03

Elektronik ticaret ve ödeme hizmetleri alanında faaliyet gösteren First Data'nın, İstanbul'da ofis açarak Türkiye pazarına girdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Şirketin Türkiye genel müdürlüğüne Soner Canko getirildi.

First Data, Türkiye'deki finans kuruluşlarına, kart ve kredi işleme, ATM ve POS yönetimi, dolandırıcılığa karşı koruma ve risk yönetimi gibi hizmetler sunacak.

Verilen bilgiye göre, şirketin hızla büyüyen Türkiye pazarına girmesinde, dünya çapında belli başlı pazarlarda faaliyetlerini genişletme ve ödemeler konusundaki uzmanlığını sunma stratejisinin de önemli rolü bulunuyor.

Türkiye'de kredi kartı pazarının hızla büyüdüğünü ve son 5 yılda kart sayısının ortalama yüzde 25 arttığını belirten First Data Uluslararası Başkanı David Yates, şunları kaydetti:

“Türkiye'de kart veren kurumlar dünyanın en yenilikçi kurumları arasında yer alıyor. Bu kurumlarla birlikte çalışarak pazarı daha da geliştirmek ve kart kullanımını artırmak istiyoruz. Türkiye'de yerleşik bir faaliyetimizin olması, global yeteneklerimizi yerel pazarın ihtiyaçlarına uygun bir şekilde sunabileceğimiz anlamına geliyor.”

Haberin Devamı

Daha önce Bileşim'in genel müdürü olarak görev yapan ve şimdi First Data Türkiye Genel Müdürlüğüne getirilen Soner Canko, Bileşim'deki görevi sırasında Ziraat Bankası, Halkbank ve Turkish Ziraat Bank Bosnia için kredi ve banka kartları, ATM, POS ve çağrı merkezi hizmetlerine yönelik destek operasyonunun yürütülmesi sorumluluklarını yerine getiriyordu.

Son dönem Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Başkanlığını da üstlenen Canko, daha önce, Fortis (Dışbank), Citibank, Procter&Gamble ve Hewlett-Packard Türkiye'de çalıştı.

FIRST DATA

Dünya genelinde yaklaşık 29 bin çalışana sahip bulunan First Data, 5 milyondan fazla ticari lokasyona, bin 900'ü aşkın kart kuruluşuna ve milyonlarca tüketiciye hizmet vererek, kişi ve kuruluşlara, istedikleri ödeme şeklini kullanarak güvenli mal ve hizmet alımı imkanı sağlıyor.

Şirketin hizmet ve çözüm portföyünde, ticari işlem hizmetleri; kredi, banka, özel logolu, hediye, bordro ve diğer ön ödemeli kart çözümleri; dolandırıcılığa karşı koruma ve kimlik denetimi çözümleri; TeleCheck kanalıyla elektronik çek kabulü hizmetleri; internet üzerinden ticaret ve mobil ödeme çözümleri yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!