Polisin adına paravan şirket kurmuşlar

Güncelleme Tarihi:

Polisin adına paravan şirket kurmuşlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 16:46

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nin park bakımı, bitki ve çiçek temin ihalelerine girip, park düzenleme işlerini yapan Park Dekor'un sahibi ve oğlunun sahte kimliklerle paravan şirketler kurup, belediye ihalelerine karıştıkları belirlendi. 3'ü şirket ortağı 6 zanlı adliyeye sevk edilirken, 1 polis memurunun kimlik bilgileri ile de şirket kurdukları anlaşıldı.

Haberin Devamı

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), A.R.C. adlı bir kişinin üzerine kurulan, belediyelerin ihalelerine giren ‘Can Demir Kök, Bitki Yetiştiriciliği’ adlı şirket hakkında çalıştırdığı işçilerin SSK pirim borcunu ödemediği gerekçesi ile icra işlemi başlattı. Evine icra giden Ankara'da görevli polis memuru A.R.C., kendisinin bu şirketle ilgisinin olmadığını öne sürerek şikayetçi oldu. Yapılan incelemede, prim borcu görünen şirkette çalışanların Adana'da da yine belediye ihalelerine giren Park Dekor firması ile bağlantıları ortaya çıktı. Bunun üzerine geçen salı günü polisin düzenlediği ‘Kuşkonmaz’ adlı operasyonla Park Dekor şirketinin ortakları H.Ö.G., oğlu İ.M.G. ve R.M. ile şirket çalışanları M.M., M.A. ve M.D.M. gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde yapılan 3 günlük sorguda, zanlıların organize olarak, başkalarına ait kimliklerle paravan şirketler kurduğu belirlendi. Zanlıların, 2003 yılından itibaren kurulan 3 paravan şirketle Adana Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı toplam 21 milyon YTL bedelli ihalelerine girip kazandıkları ve bu şirketlere vergi borcu ödememek için şirket merkezlerinde yangın çıkarıp maliye evraklarını yaktıkları iddia edildi. Bu paravan şirketlerin, SSK’ya 900 bin YTL işçi pirim borcu olduğu da belirlendi.

Haberin Devamı

Zanlılar hakkında yapılan incelemelerde şirket ortaklarından İ.M.G.'nin askere gitmemek için sahte çürük raporu aldığı, M.A.'nın, Adana 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce aranan M.M.'nin yerine 4 ay hapis yattığı ortaya çıktı. Zanlılar, gözaltı sürelerinin bitmesinin ardından ‘resmi evrakta sahtecilik, sahte imza ve sahte belgelerle ihaleye girmek' suçlarından bugün adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!