Van'da terörist saldırı: 1 şehit

Güncelleme Tarihi:

Vanda terörist saldırı: 1 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 00:00

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Esenyamaç Köyü'nde bulunan piyade bölük binasına düzenlenen roketatarlı saldırıda 1 piyade onbaşı şehit olurken, 1 er de ağır yaralandı.

Haberin Devamı

Piyade Bölüğü'ne roketatarlı saldırının bugün saat 04.00 sıralarında yapıldığı belirtildi. Saldırda bir onbaşı şehit olurken, 1 er de yaralandı. Teröristlerin gecenin karanlığında yararlanarak kaçtıkları belirtilirken, teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

CENAZESİ KÜTAHYA'YA GÖNDERİLECEK

Van’ın Başkale İlçesi'nin Esenyamaç Köyü'nde bulunan Piyade Bölüğü'ne PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Ali Şahan'ın cenazesi yapılacak tören ardından ailesinin yaşadığı Kütahya'ya gönderileceği belirtildi.

SİLOPİ VE BEYTÜŞŞEBAP'TA 4 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANDI

Şırnak'ın Silopi ve Beytüşşebap ilçelerindeki arama faaliyetlerinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmalarda 4 güvenlik görevlisi yaralandı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, Şırnak'ın Silopi ilçesi dağlık arazi kesiminde dün arama ve tarama faaliyeti icra eden güvenlik güçlerine, terör örgütü mensupları tarafından ateş açıldığı, anında ateşle karşılık verilmesi üzerine teröristlerin gece karanlığından faydalanarak bölgeden uzaklaştıkları belirtildi. Duyuruda, açılan ilk ateş sonucu üç güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerince dün icra edilen arama ve tarama faaliyeti esnasında da terör örgütü mensupları tarafından döşenen mayının patlaması sonucu bir güvenlik görevlisi yaralandı.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde dün gece 01.30 sıralarında bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşan güvenlik güçlerinin “teslim ol” çağrısına, teröristler tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Tunceli il merkezi ile Bingöl'ün Kiğı ilçelerinin dağlık arazi kesimlerinde güvenlik güçleri tarafından dün yapılan arama ve tarama faaliyetleri esnasında bulunan patlayıcı madde düzenekleri imha edildi.

Güvenlik güçleri, Erzincan'ın Refahiye ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinin dağlık arazi kesimlerinde dün yaptıkları aramalarda, terör örgütü mensuplarına ait muhtelif gıda ve yaşam maddelerini ele geçirdi.

Haberin Devamı

MERSİN'DE 1 TERÖRİST YAKALANDI

Mersin'in Silifke ilçesinde 4 Ekim Perşembe günü güvenlik güçleri tarafından yapılan aramada ise terör örgütü üyesi bir terörist yakalandı.

Aynı gün, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarınca kullanılan sığınaklarda 400 kilogram gıda maddesi ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde de terör örgütü mensupları tarafından döşenen patlayıcı madde düzeneği patlarken, herhangi bir zayiat meydana gelmedi. Aynı bölgede iki patlayıcı madde düzeneği daha bulunarak etkisiz hale getirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!