Başbakan'ın DTP'nin kapatılmasına cevabı

Güncelleme Tarihi:

Başbakanın DTPnin kapatılmasına cevabı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2007 00:16

Başbakan Erdoğan Meclis resepsiyonunda, "DTP’lilerin fezlekesi gelirse tutumunuz ne olur?" şeklinde yöneltilen soruyu "Doğmamış çocuğa don biçmenin anlamı yok" diye yanıtladı.

RESEPSİYONDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Başbakan
Tayyip Erdoğan, 21 Ekim referandumunu askıya alma veya yasayı değiştirme konusunda yeni bir düzenlemeye gerek olmadığını vurgulayarak, "Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı seçildi" dedi. "Abdullah Gül’le devam" mesajı veren Erdoğan, bu konudaki ayrıntılı açıklamayı bugün partisinin grup toplantısında yapacak.

"DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇMEM"

Erdoğan dün TBMM’deki resepsiyonda güncel konularla ilgili değerlendirmeler yaptı. Başbakan, "Genelkurmay Başkanı, durumu, hukuk içerisinde çözülmesi gereken bir sorun olarak adlandırıyor. DTP’nin performansı bir sorun teşkil ediyor mu?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Konuşmanın metnini tam olarak görmüş değilim. Ama hukuki bir süreç içerisinde parlamentoya gelmiş olan insanlar. Eğer yasadışı bir şey varsa, o zaman burada herhalde gereğini yapmak yargıya düşen bir şeydir. Yüksek Seçim Kurulu konuyla ilgili olumsuz karar verdi mi? Vermedi." Erdoğan, "DTP’lilerin fezlekesi gelirse tutumunuz ne olur?" sorusuna "Doğmamış çocuğa don biçmenin anlamı yok" yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!