Hakkari'de 2 terörist öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride 2 terörist öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2007 16:10

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi Irak sınırında yer alan bir askeri birliğe, PKK’lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada çok sayıda teröristin öldürüldüğü bir çoğunun da yaralandığı belirtildi. Teröristlerin ölü ve yaralıları beraberinde götürdükleri kaydedilirken, teröristlerden 2'sinin cesedi arazi aramasında silahlarıyla birlikte bulundu.

Haberin Devamı

Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Irak sınırında bulunan bir askeri birliğe kalabalık bir grup PKK’lı terörist tarafından dün saat 23.00 sıralarında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin PKK’lı teröristlere ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Sabah saatlerine kadar süren çatışmada bir gurup PKK’lı terörist gece karanlığından yararlanarak kaçarken, bir çok teröristin öldüğü bazılarının da yaralandığı belirtildi. Çatışma bölgesine helikopterler ve askeri birliklerle takviye yapılırken, teröristlerin Irak’a doğru kaçtıkları belirlendi.

Çatışma sonrası güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi arama- tarama faaliyetleri sırasında 2 terörist cesedi ile 1 kalaşnikof marka otomatik tüfek ve 7 el bombası bulundu. Teröristlerin kayıplarını az göstermek için ölü ve yaralıları da beraberlerinde götürdükleri belirtildi. Güvenlik güçleri bölgede PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlarını yoğunlaştırdı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!