Sessiz fırtına

Güncelleme Tarihi:

Sessiz fırtına
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2007 01:00

Galatasaray, seyircisinden ve yıldız futbolcularından yoksun çıktığı karşılaşmada ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 23. dakikada Hakan Balta ve 77. dakikada penaltı atışından Nonda atarken, Beşiktaş'ın tek golü 44. dakikada Tello'dan geldi.

Haberin Devamı

Galatasaray - Beşiktaş maçının fotoğrafları için tıklayın...

Galatasaray istediğini aldı... / Foto Analiz

Yazarların derbi yorumu

Maçtan dakikalar...

Ve maça Galatasaraylı futbolcuların vuruşuyla başlandı... İki takımada başarılar diliyoruz...

Lincoln ve Hakan Şükür'ün yokluğunda gözler Nonda ve Ümit Karan'ın üzerinde olacak bu maçta.

Ümit Karan 2. dakikada ceza sahası sağ çaprazından yerden çok kötü bir vuruş yaptı, top taç çizgisine kadar gitti fakat dışarıya çıkmadı.

Karşılaşmada ilk 5 dakikayı geride bıraktık net bir gol pozisyonu yok fakat ev sahibi ekip Galatasaray, Beşiktaş yarı sahasında baskı kurmaya çalışıyor.

Maçta 6. dakikayı geride bırakıyoruz ve Galatasaray 4,  Beşiktaş 6 top kaybı yaptı.

Arda 8. dakikada sol kanattan ortaladı, Nonda altıpasa yakın bir yerden kafayı vurdu, top yandan dışarıya gitti. Hakem Nonda'nın pozisyonuna ofsayt diyor.

Haberin Devamı

Hakan Balta 12. dakikayı geride bırakırken sol taraftan ceza sahası içerisine yerden ortaladı, ,Gökhan Zan topu çıkardı.

Nonda ceza sahası sol çaprazından girdi, hemen solundaki Arda'ya pasını verdi fakat Beşiktaş savunması iki kişi birden geldi ve topu uzaklaştırdı. Maçta 18. dakikayı geride bırakıyoruz.

Ve gooooooooooolllll... Dakika 23, gol Hakan Balta... Galatasaray sol köşe gönderinden korneri Arda'yla kullandı, kaleci Hakan topa çıktı, dokunamadı, top altıpasın hemen önünde Hakan Balta'da kaldı, Hakan yerden vurdu ve Beşiktaş filelerini havalandırdı... Galatasaray 1-0 Beşiktaş...

Beşiktaş İbrahim Üzülmez'le etkili geldi. 26. dakikada İbrahim sol çaprazdan ceza alanına girdi, vuruşunu yaptı, top kaleci Orkun'da kaldı.

Arda 28. dakikada Gökhan Zan'la girdiği mücadelede bir sakatlık geçiriyor. Arda'nın tedavisi saha kenarında devam edecek.

Oyun tekrar başladı.

Bu arada Beşiktaş'ta Delgado saha kenarında ısınma hareketleri yapıyor.

Arda tekrar oyunda.

Maçın 3'te 1'lik bölümünü geride bıraktık ve Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü bulunuyor.

İbrahim Üzülmez 32. dakikada sol taç çizgisine yakın bir yerden ceza sahası içerisine ortaladı, Nobre yükseldi ama dokunamadı. Top kimseye değmeden direkt dışarıya gidiyor.

Haberin Devamı

Tello kaleye yaklaşık 25 metreden vurdu, top kaleci Orkun'un kucağında kaldı.

Ümit Karan, İbrahim Toraman'la girdiği mücadeleden sonra yerde kaldı. Sağlık görevlileri oyun alanında.

Ümit kalktı ve oyuna devam edebilecek. Maçta 41. dakika içerisindeyiz.

Galatasaray 43. dakikada Beşiktaş kalesine etkili geldi. Ümit Karan orta sahadan aldığı topla ceza sahası önüne kadar girdi, Nonda'ya arapası verdi, Beşiktaş defansı zamanında müdehale etti ve topu uzaklaştırdı.

Ve gooooooooooooollll... Dakika 44, gol Tello... Serdar Özkan ceza sahası sol çaprazından girdi, topa bastı, penaltı noktası üzerindeki Tello'ya yerden pasını verdi, Tello gelişine çok sert vurdu ve maça dengeyi getirdi... Galatasaray 1-1 Beşiktaş...

Haberin Devamı

Maçın hakemi 1 dakika kaybolan zaman işareti verdi.

Ve ilk yarının son düdüğü geliyor... İlk yarı sonucu: Galatasaray 1-1 Beşiktaş...

İkinci yarıya Beşiktaşlı futbolcuların vuruşuyla başlandı...

Beşiktaş ikinci yarıya değişiklikle başlıyor. Diatta çıktı, Mehmet Yozgatlı oyunda.

Galatasaray 48. dakikada sağ taraftan Arda'yla korneri kullandı, Nonda ön direkte vurdu, top üstten dışarıya gitti.

Koray 51. dakikada ceza sahasının önünden vurdu, top farklı şekilde üstten dışarıya gitti.

53. dakikada Arda Beşiktaş ceza sahasının sol çaprazında yerden vurdu, top dışarı gitti.

Arda 55. dakikada Serdar Özkan'a arkadan yaptığı faulden sonra sarı kart gördü.

Galatasaray, 57. dakikada Beşiktaş kalesine etkili geldi. Sağ kanattan Arda ceza alanı içerisine ortaladı, altıpas üzerindeki Ümit'e gelen topu son anda araya giren İbrahim Toraman uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Maçın 3'te 2'lik bölümünü geride bıraktık ve Galatasaray 33, Beşiktaş 39 top kaybıyla oynuyor.

Galatasaray 63. dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Ümit Karan sol kanattan yerden ortaladı, Nonda kale önünde topla buluştu, bekletmeden vurdu, top İbrahim Üzülmez'e çarptı, kalece Hakan son anda uzandı ve topu çıkardı.

Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. 64. dakikada Nobre çıktı, Delgado oyunda.

Serdar Özkan 67. dakikada yaklaşık 50-60 metre topu sürdü, ceza alanı önüne geldi, vuruşunu yaptı, top üstten dışarıya gitti.

Volkan Yaman 69. dakikada sol köşe gönderine yakın bir noktadan kale sahası içerisine ortaladı, Nonda kalenin hemen önünde vurdu, top yere çarptı, kaleye giden topu son anda kaleci Hakan kornere çeldi.

Haberin Devamı

Maçta 70. dakikayı geride bırakıyoruz ve Galatasaray 35, Beşiktaş 45 top kaybıyla oynuyor.

Beşiktaş, Galatasaray kalesine çok tehlikeli geldi. 73. dakikada Mehmet Yozgatlı sağ taraftan yerden ortaladı, kelenin hemen önünde Bobo, uygun pozisyonda vurumadı.

Penaltı... Maçın 75. dakikasında Arda penaltı noktasına yakın bir yerde İbrahim Toraman tarafından düşürüldü ve Selçuk Dereli beyaz noktayı gösterdi.

Ve gooooollll... Dakika 77, gol Nonda... Nonda, kaleci Hakan'ı ters köşeye yatırdı ve skoru 2-1'e getirdi... Galatasaray penaltıdan bulduğu golle derbide 2-1'lik üstünlüğü yakaladı...

Linderoth 81. dakikada bir sakatlık geçiriyor.

Linderoth'un tedavisi yapıldı ve oyuna devam edebilecek.

Oyun tekrar başladı.

86. dakikada iki takımda da oyuncu değişikliği. Beşiktaş'ta Serdar Özkan çıktı, Higuain oyunda. Galatasaray'da
Arda çıktı, Mehmet Topal oyunda.

Maçın hakemi 4 dakika kaybolan zaman işareti verdi.

Ve son düdük geliyor.. Galatasaray, Lincoln ve Hakan Şükür'den yoksun çıktığı maçta Beşiktaş'ı Hakan Balta ve Nonda'yla bulduğu gollerle 2-1 mağlup etti ve zirvedeki yerini korudu... Galatasaray 2-1 Beşiktaş...

 

Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: M. Selçuk Dereli , Bahattin Duran , Alper Ulusoy
Galatasaray: Orkun , Uğur , Servet , Song , Volkan (Dk. 90 Bouzid ?), Barış , Linderoth , Arda (Dk. 87 Mehmet Topal ?), Hakan Balta , Ümit Karan , Nonda
Beşiktaş: Hakan , Diatta  (Dk. 46 Mehmet Yozgatlı ), Gökhan Zan , İbrahim Toraman , İbrahim Üzülmez , Serdar Özkan (Dk. 87 Higuain ?), Koray , Serdar Kurtuluş , Tello , Nobre (Dk. 64 Delgado ), Bobo
Goller: Dk. 23 Hakan Balta, Dk. 77 Nonda (penaltıdan) (Galatasaray), Dk. 44 Tello (Beşiktaş)
Sarı Kart: Dk. 56 Arda (Galatasaray)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!