Bitlis'te mayın patlaması: 2 şehit

Güncelleme Tarihi:

Bitliste mayın patlaması: 2 şehit
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2007 11:53

BİTLİS merkeze bağlı Bölükyazı Köyü yakınlarında, PKK'lı teröristlerin önceden döşediği mayına basan Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Us ile Jandarma Er Ali Kadıoğlu şehit oldu.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri, bugün sabah saatlerinde Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı Köyü yakınlarında bulunan Keleşevir Tepesi Mevkii'nde arazi arama tarama faaliyeti başlattı. Askerlerden, Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Us ile Jandarma Er Ali Kadıoğlu, PKK'lı teröristlerin daha önceden araziye döşediği mayına bastı. Mayının patlaması sonucu Uzman Çavuş Ramazan Us ile er Ali Kadıoğlu olay yerinde şehit oldu.

Helikopterle Tatvan Askeri Hastanesi'ne götürülen şehitlerin cenazeleri, burada düzenlenecek törenin ardından memleketlerine uğurlanacak. Şehit Uzman Çavuş Ramazan Us'un cenazesi Denizli'ye, şehit er Ali Kadıoğlu'nun cenazesi de Osmaniye'ye gönderilecek.

RAMAZAN, RAMAZAN AYINDA ŞEHİT OLDU

Evli ve 2 çocuk babası Uzman Çavuş Ramazan Us'un, Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı Köyü yakınlarında, PKK'lı teröristlerin önceden döşediği mayına basınca meydana gelen patlamada şehit olduğu haberi, memleketi Denizli'nin Çal İlçesi'ne bağlı Aşağıseyit Köyü'nde oturan ailesinin evine ateş düşürdü.

Haberin Devamı

Piyade Uzman Çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 12 yıldır görev yapan 38 yaşındaki Ramazan Us'un, 10 yıllık eşi Yurdagül Us, sabah Bitlis'ten eşinin kız kardeşi Cennet Us'u arayarak, acı haberi verdi. 1970 yılının Ramazan ayında dünyaya geldiği için babası Nazım Us ile annesi Yadigar Us'un Ramazan adını verdikleri şehit Uzman Çavuş'un naaşının yarın Denizli'ye getirileceği belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Us'un, cuma namazından sonra Yeni Cami'de kılınacak cenaze namazının ardından Aşağıseyit Köyü'nde toprağa verileceği bildirildi.

Şehit haberinin duyulması üzerine AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Çal Kaymakamı Yusuf Selçuk, ailenin evine giderek başsağlığı dileğinde bulundu. Milletvekili Mithat Ekici, “Devletimiz terörün kökünü kazımak için elinden geleni yapıyor. Şehitlerin kanı yerde kalmayacak” diye konuştu.

Şehidin annesi Yadigar Us, ağıtlar yaktı, teröre lanetler yağdırdı. Yadigar Us, “Oğluma nasıl kıydılar, iki çocuğu yetim kaldı. Bu teröre lanet olsun. Allah kimseye evlat acısı vermesin” diye ağladı. Baba Nazım Us da “Dostlar sağolsun” demekle yetindi. Nazım Us, oğlunu dün gece rüyasında gördüğünü, şehit olacağı hiç aklına gelmediğini söyleyerek, göz yaşı döktü.

Haberin Devamı

32 yaşındaki Yurdagül Us ile evli olan şehit Uzman Çavuş'un 9 yaşında Yasemin ve 5 yaşında İrem adında 2 çocuğu bulunuyor. Ramazan Us'un kardeşi Kurmay Binbaşı 36 yaşındaki Hüseyin Us ise bir süredir Lübnan'da Barış Gücü'nde görev yapıyor. Hüseyin Us'a acı haberin verildiği, cenaze töreni için yarın Denizli'de olacağı öğrenildi.

ŞEHİTLER TÖRENLE MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı Köyü yakınlarında, PKK'lı teröristlerin önceden döşediği mayına basınca meydana gelen patlamada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ramazan Us ile er Ali Kadıoğlu için Tatvan Askeri Hastane önünde tören düzenlendi. Törene AKP Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Cemal Taşar, Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Tatvan 6'ncı Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Tacettin Coşkun, Belediye Başkanı AKP'li Cevdet Özdemir, daire amirleri ve 200'e yakın kişi katıldı. Şehitler için 2 dakikalık saygı duruşunun ardından biyografileri okundu. Tatvan Jandarma Komutanlığı'nda görevli Kurmay Albay Kemal Yeni, yaptığı konuşmada “Bu ülkede Ramazan'lar, Ali'ler bitmez. Biz kanımızın son damlasına kadar bu kalleş pusu kuran örgüt elemanlarıyla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Törene katılan şehit Uzman Çavuş Ramazan Us'un eşi Yurdagül Us ile çocukları Yasemin ve İrem gözyaşlarına boğuldu. Yurdagül Us, şehit eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, “Siz benim canımı aldınız, Allah da sizin canınızı alsın” diyerek teröristlere lanet yağdırdı.

Daha sonra şehit Uzman Çavuş Ramazan Us'un cenazesi memleketi Denizli'ye gönderilmek üzere Van Havaalanı'na, şehit er Ali Kadıoğlu'nun cenazesi ise memleketi Osmaniye'nin Bahçe İlçesine karayoluyla gönderildi.

OSMANİYE, 216'NCI ŞEHİDİNE AĞLADI

Şehit er 22 yaşındaki Ali Kadıoğlu'nun acı haberi memleketi Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'ni yasa boğdu. Kentin 216'ncı şehidi olan Kadıoğlu'nun şehit olduğu haberi alan yakınları, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evine akın etti. Terhisine 4 ay kala şehit düşen Kadıoğlu'nun annesi Ayşe Kadıoğlu sinir krizi geçirdi. 7 çocuk annesi Kadıoğlu, en küçük çocuğunu kaybetmenin acısıyla yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

TEK BAŞINA SLOGAN ATTI

Şehidin ağabeyi 25 yaşındaki Celal Kadıoğlu ise tek başına ‘Türk, Kürt kardeştir, bölmeye çalışanlar kalleştir’, ‘Terörü siyasiler bitirmezse biz bitiririz’, ‘Durmak yok yola devam diyorlar ama şehit vermeye de devam ediyorlar’ sloganları attı. Şehit Ali Kadıoğlu'nun cenazesi yarın 1987’de kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren babası Veli Kadıoğlu'nun mezarının yanına defnedilecek.

SİLAH ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin önceden döşediği mayına basarak şehit olan Denizlili Uzman Çavuş Ramazan Us'un silah arkadaşları, cenazesinin uğurlanış töreninde gözyaşlarına boğuldu. Ambulansla Van'a getirilen Uzman Çavuş Ramazan Us'un Türk bayrağına sarılı tabutu arkadaşlarının omuzlarında uçağa konuldu. Şehit Uzman Çavuş Us'un tabutu uçağa bırakılırken, 12 yıllık görev arkadaşı Uzman Çavuş Hanifi Durak gözyaşlarına boğuldu. Hıçkıra hıçkıra ağlayan Durak'ı yine diğer arkadaşları güçlükle yatıştırmaya çalıştı.

Haberin Devamı

‘DÖN OĞLUM DEDİM DÖNMEDİ’

Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin önceden döşediği mayına basarak şehit olan Denizlili Uzman Çavuş Ramazan Us'un kayınpederi Mustafa Bayram, geçen cuma günü kızı Yurdagül Us ile telefonda görüştüğünü, bu görüşmede, “Kızım oralarda her gün mayın patlıyor. Ramazan'a iş buluruz. Denizli'ye dönün” dediğini söyledi. Kızından “Bu konuyu Ramazan'la görüşmemiz gerek” yanıtı aldığını söyleyen Mustafa Bayram, “Aynı gün akşam saatlerinde damadımı telefonla aradım. Çok tedirgin olduğumuzu, uzman çavuşluktan istifa edip Denizli'ye gelmesini söyledim. Bana ‘Ne iş yapacağım?’ dedi. Ben de ‘Sana iş mi yok, buluruz’ dedim. Şimdilik istifa etmeyi düşünmediğini söyledi” diye konuştu.

Şehit erin babası Nazım Us ise “Ramazan ile yaptığım telefon görüşmesinde, ‘Baba bayrama gelemeyeceğim. Fitre ve zekatımı siz verin’ dedi. Çok üzgünüz. Fitre ve zekatını henüz vermemiştik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!