Jel aküler artık Türkiye’de de üretiliyor

Güncelleme Tarihi:

Jel aküler artık Türkiye’de de üretiliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2007 00:00

Otomotiv endüstrisi başta olmak üzere yaygın bir şekilde kullanılan sıvı ve kuru akülere ciddi bir alternatif olan "jel" aküler artık Türkiye’de de üretiliyor. Jel aküler, birçok sektörde faaliyet gösteren Çavuşoğlu Şirketler Grubuna bağlı Avantaj Akü tarafından 2 yıllık bir ürün gelişimi ve saha deneyimlerinden sonra, yıllık 100 bin adet üretim kapasiteli tesislerinde, motorlu kara araçlarında, denizcilikte ve endüstriyel alanda kullanılmak üzere üretiliyor.

Yurtdışında uzun yıllardır kullanılan jel akülerin en önemli özelliği, ısı yaratmaması ve diğer akü tiplerine göre çok daha çevreci özelliklere sahip olması. Avrupa’da da birkaç ülkede üretilebilen jel tipi aküler, ayrıca -40 ve +40 derece aralığında da sorunsuz bir şekilde görevini yerine getirebiliyor. Darbeye ve sarsıntıya dayanıklı olmasının dışında, araç büyük bir kaza geçirse dahi akü kırılmıyor veya sızıntıya neden olmuyor. Yan, dik ve hatta ters pozisyonda sorunsuzca çalışabilmesi gibi avantajları nedeniyle bilinen akü tiplerinden daha pahalıya satılan jel akülerin Türkiye’de üretilmesi ürünün maliyetinin azaltılmasını da sağlamış.

Yüzde 100 Türk sermayeli bir kuruluş olarak üretim maliyetlerinin elverdiği seviyede ürünlerini uygun maliyetlerle müşterilerine sunan Avantaj Akü yeni üretim tesisine geçip personel sayısının 200’e, üretim kapasitesinin de 500 bine çıkarılması şirketin yakın dönem hedefleri arasında yer alıyor. Firma, TUBİTAK ve üniversitelerle yapılan Ar-Ge faliyetleri dahilinde, Selçuk ve Uludağ Üniversitelerinde birer araştırma laboratuarı oluşturarak ürünle ilgili akademik ve teorik olarak çalışmalara devam ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!