Emekli binbaşı, sahte kimlikle kredi almış

Güncelleme Tarihi:

Emekli binbaşı, sahte kimlikle kredi almış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2007 15:22

İZMİR'de başkasına ait nüfus cüzdanıyla tüketici kredisi kullanan malulen emekli binbaşı Abdülkadir Aysal, trafik kontrolü sırasında yakalandı. Hüseyin Vargılı kimliğini kullanan Aysal'ın daha önce de aynı kimlik bilgileriyle taşıt kredisi kullandığı ve kredi kartı çıkarttığı belirlendi.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri'de binbaşı rütbesindeyken malülen emekli edilen 47 yaşındaki Abdulkadir Aysal, ticaret yapmaya başladı. Ekonomik durumunun iyi gitmemesi üzerine bankalardan aldığı kredi borçlarını ödeyemeyen Aysal, bankalara yaptığı yeni başvuruların sonuçsuz kalması üzerine para bulmak için hazırladığı planı uygulamaya başladı.

Ticari ilişkileri sırasında ele geçirdiği Hüseyin Vargılı'ya ait nüfus cüzdanı fotokopisinin üzerine kendi fotoğrafını yapıştırıp yeniden fotokopi çektiren Aysal, yeni kimlik bilgileriyle Alsancak Semti'ndeki banka şubesine başvurdu. Banka görevlisi, 2 bin YTL'lik tüketici kredisi kullanan kişinin verdiği telefon bilgileriyle, sistemde kayıtlı olan Hüseyin Vargılı'nın telefon bilgilerinin birbirini tutmadığını farketti. Gerçek Hüseyin Vargılı'yı telefonla aradığında dolandırıldıklarını anlayan banka yetkilileri, olayı polis ekiplerine bildirdi.

Haberin Devamı

OTOMOBİL KREDİSİ DE ALMIŞ

Kredi kullandığı sırada teminat olarak gösterdiği otomobilin plakasından yola çıkan polis ekipleri, Abdulkadir Aysal hakkında arama kararı çıkarttı. İstanbul'a gittiği sırada trafik kontrolü için durdurulan Aysal, arandığı anlaşılınca gözaltına alındı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne götürülen Abdulkadir Aysal'ın, Hüseyin Vargılı'ya ait kimlik bilgileriyle İstanbul'dan 35 Bin YTL'lik taşıt kredisi kullandığı ve kredi kartı çıkarttığı da belirlendi. Aysal, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!