PKK yine ekmek arabasıyla karakola saldırdı

Güncelleme Tarihi:

PKK yine ekmek arabasıyla karakola saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2007 13:27

PKK'lı teröristlerin Tunceli'de karakola düzenledikleri bombalı saldırıda ve Şırnak'ta güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada 1 astsubay ve 1 er şehit oldu, 2 uzman çavuş ile 5 er yaralandı.

Haberin Devamı

PKK'lı teröristler, Tunceli'nin Kocakoç Jandarma Karakolu nizamiyesi girişi yakınlarına yerleştirdiği bombayı uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada devriye görevinden dönen jandarma er Murat Yıldız şehit olurken, 2 uzman çavuş ile 2 er yaralandı. Karakola ekmek götürüp bırakan sivil aracın ayrılmasından 20 dakika sonra meydana gelen patlama üzerine Tunceli’deki fırında çalışan 6 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi İncebel Dağı’nda operasyon sürdüren güvenlik güçlerinin teröristlerle girdiği çatışmada da astsubay Hüseyin Ateş şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Tunceli’ye 10 kilometre uzaklıktaki merkeze bağlı Kocakoç Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristler bugün saat 11.00 sıralarında bombalı saldırı düzenlendi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, karakola sabah ekmek götüren sivil plakalı panelvan, ekmekleri bırakıp ayrıldıktan 20 dakika sonra, karakol nizamiyesi yakınlarına önceden konulan bomba devriye görevinden dönen askerlerin gelişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Haberin Devamı

Patlamada jandarma er Murat Yıldız şehit olurken, 2 uzman ççavuş ve 2 er yaralandı. Yaralı uzman çavuşlar Erkan Demir ve Ömer Torun'la erler Ferhat Bozkurt ve Süleyman Taş, helikopterlerle Elazığ Askeri Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılarından durumu ağır olan ve adı açıklanmayan bir asker, Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi’ne sevkedildi.

6 FIRINCI GÖZALTINDA

Kocakoç Jandarma Karakolu girişindeki patlama, Tunceli’den bir ekmek fırınına her sabah ekmek götüren Ford Transit marka panelvanın ekmek bırakıp ayrılmasından 20 dakika sonra gerçekleşti.

Tunceli İl Jandarma Komutanı Albay Ali Özkaya ve bomba uzmanları patlamanın ardından olay yerinde inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından aralarında ekmek taşıyan aracın sürücüsü Erdal Kılıç’ın da bulunduğu 6 fırın çalışanı jandarma tarafından gözaltına alındı ve sorgulanmalarına başlandı.

Yetkililer, patlamaya neden olan bombanın ne zaman ve ne şekilde yerleştirildiğinin ortaya çıkarılması için çok yönlü soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Saldırının ardından Tunceli merkez, Kocakoç Köyü, Mazgirt, Nazimiye ve Pülümür İlçeleri kırsal alanında hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu arada PKK’lı teröristlerin Pülümür İlçesi Dağyolu Karakolu yakınlarında patika yola döşediği mayın, yaylada bulunan koyun sürüsünün geçişi sırasında patladı. Patlamada, çok sayıda hayvanın telef olduğu belirtildi.

ŞIRNAK’TA 1 ASTSUBAY ŞEHİT, 3 ASKER YARALI

Güvenlik güçlerinin Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi İncebel ile Küpeli Dağları arasında PKK’lı teröristlere yönelik sürdürdükleri operasyonda da bu sabah erken saatlerde bir grup teröristle çatışma çıktı.

Teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu astsubay Hüseyin Ateş şehit olurken, 3 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri, bölgede hava destekli geniş kapsamlı operasyonları sürdürüyor.

Haberin Devamı

Şehit Astsubay Hüseyin Ateş’in Şırnak’ta yapılacak askeri törenin ardından, toprağa verilmek üzere memleketi Kastamonu’nun Taşköprü İlçesi’ne gönderileceği kaydedildi.

ŞEHİT ER YILDIZ'IN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

PKK'lı teröristlerin Tunceli'nin Kocakoç Jandarma Karakolu nizamiyesi girişi yakınlarına yerleştirdiği bombayı uzaktan kumandayla patlatmasıyla, devriye görevinden dönerken şehit düşen jandarma er 21 yaşındaki Murat Yıldız'ın memleketi Gümüşhane'deki yakınları yasa boğuldu. Şehit er Murat Yıldız'ın İnönü Mahallesi'nde oturan ve taksi şoförü olan babası Aydın Yıldız ile ağabeyi Yaşar Yıldız, mahalle camisinin avlusunda ağıtlar yaktı, komşuları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Jandarma er Murat Yıldız'ın cenazesinin yarın Gümüşhane'ye getirilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ŞEHİT ER YILDIZ TÖRENLE UĞURLANDI

Tunceli'de PKK'lı teröristlerin Kocakoç Jandarma Karakolu girişinde düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Er Murat Yıldız, Elazığ Askeri Hastanesi nönüde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Gümüşhane'ye gönderildi. Törene Vali Vekili Kadir Balaban, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Abdullah Doğan, Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz ile askeri ve sivil yetkililer katıldı. Şehit Yıldız'ın künyesinin okunmasının saygı duruşunda bulunuldu. Elazığ Müftüsü Ömer Kocaoğul'un okduğu duaya törene katılanlar da eşlik etti. Duanın ardından şehit Murat Yıldız'ın cenaezi ambulansla Gümüşhane'ye gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!