PKK'dan bombalı saldırı: 4 yaralı

Güncelleme Tarihi:

PKKdan bombalı saldırı: 4 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2007 09:21

ELAZIĞ- Tatvan seferini yapan yük trenine PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı ve silahlı saldırıda 4 tren görevlisi yaralandı. Trenin lokomotifi ile 5 vagon raylardan çıkıp yan yatarken, güvenlik güçleri bölgede kapsamlı operason başlattı.

Haberin Devamı

Elazığ'dan Bitlis'in Tatvan İlçesi'ne giden 54 bin 704 sefer sayılı yük treni dün saat 23.00 sıralarında Elazığ'ın Palu İlçesi Beyhan Beldesi ile Bingöl'ün Genç İlçesi Suveren İstasyonu arasında bombalı saldırıya uğradı. PKK’lı teröristler demiryoluna döşedikleri mayını trenin geçtiği sırada uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada, trenin lokomotifi ile 5 vagonu raylardan çıkıp yan yatarken, teröristler trene uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda, makinistler Cezmi Albayrak, Hakkı Yılmaz, tren şefi Mustafa Barut ile güvenlik görevlisi Orhan Keklik, lokomotifin yan yatması sonucu yaralandı. Kurşun isabet etmeyen yaralıların ilk tedavisi Palu Devlet Hastanesi'nde yapıldıktan sonra Elazığ Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi’ne sevkedilerek tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleri saldırının ardından bölgede geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Ayrıca dün Şırnak'a bağlı Bettüşşebap İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçlerinin "teslim ol" çağrısına teröristlerce ateşle karşılık verilmesi üzerine meydana gelen çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi. Yapılan aramalarda terör örgütü mensupları tarafından kullanılan sığınak ve mağaralarda, bir adet tuzaklanmış el yapımı patlayıcı madde düzeneği, muhtelif mühimmat, 93 kilo gıda maddesi, 220 litre benzin, 36 litre motor yağı ve çok miktarda çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!