Terörist Öcalan'dan iddia: Tıraştan sonra saçlarımı yakıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Terörist Öcalandan iddia: Tıraştan sonra saçlarımı yakıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2007 13:59

İMRALI'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarına, hücre cezasını çekerken zorlandığını, tıraştan sonra kesilen saçlarının önünde yakılarak kendisine tutanak imzalattırıldığını söylediği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Avrupa'dan PKK'nin sözcülüğünü yapan Fırat Haber Ajansı'nın internet sitesinde, Abdullah Öcalan'ın çarşamba günü kendisiyle görüşen avukatlarına söylediği iddia edilen açıklamalarını yayınladı. İnternet sitesinde yer alan yazıya göre Abdullah Öcalan, sağlık sorunlarının devam ettiğini anlatırken, “Buraya gelen doktorlar bana burundan akciğere kadar olan nefes borusunun artık iflas ettiğini söylemişlerdi. Hatta tam bu benzetmeyi kullanmıştı: soluk borusu is tutmuş bir soba borusuna benzemiş, genişlemiş ve işlevsiz kalmış. Bana bir sprey verdiler, onu kullandım. Bu spreyi kullanmadan önceki iki yıl hiç koku almıyordum, spreyi kullanmaya başladıktan sonra biraz koku almaya başladım. Aynı dönemde vücudumda kasılmalar başladı. Bütün vücudumda kasılma oluyordu. Ben 9 yıldır bu koşullardayım” dedi.  

Haberin Devamı

Kendisine zaman zaman verilen hücre cezasının bulunduğu koşulları ağırlaştırdığını söyleyen Abdullah Öcalan, “Hücre cezası boyunca zorlanıyorum. Buranın zaten çok ağır, gergin bir atmosferi var. Bu koşullarda yaşamayanlar bu tür şeyleri anlamayabilir. Çok ufak tefek şeylermiş gibi gelebilir ama bu koşullarda psikolojik açıdan aslında çok zorlayıcı oluyor” diye konuştu.

Öcalan, “Beni tıraş ettikten sonra kesilen saçlarımı bile gözümün önünde yakıp tutanakla bana imzalatıyorlar” diye konuştu. 24 saat kamerayla gözetlendiğini anlatan Öcalan, “Kapıdaki mazgaldan bakma meselesi de zorluyor. Bu koşullarla beni neye zorladıklarını anlayamıyorum. Başkası olsa bu koşullarda çok kısa bir süre dahi dayanamaz. 9 yıldır bu koşullardayım, daha ne kadar dayanacağım bilmiyorum ama elimden geleni yapmaya çalışacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!