Matbaada sahteciliğe darbe

Güncelleme Tarihi:

Matbaada sahteciliğe darbe
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2007 13:52

İzmir'de, kurdukları matbaada sahte kimlik, sürücü belgesi, çek, lise diploması, araç ruhsatı, noter vekaletnamesi ve sağlık raporu hazırlayıp, piyasaya sürdükleri ileri sürülen 13 kişi, polisin ‘Son Durak’ adlı operasyonuyla yakalandı.

Haberin Devamı

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, elebaşılığını ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan kaydı bulunan M.M.D.'nin (42) yaptığı bir suç örgütünün, elemanları yardımıyla kurduğu matbaada, her türlü resmi evrağın sahtesini düzenleyip piyasaya sürdüğü bilgisini aldı. Eldeki bilgi ve delillerin tamamlanmasının ardından ‘Son Durak’ adı verilen operasyon için düğmeye basan ekipler, 21 adrese eş zamanlı baskınlar düzenledi. Baskınlarda, şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen M.M.D. ile N.K. (33), M.İ. (33), K.N. (48), H.D. (43), E.A. (35), H.Ö. (58), A.Ü. (39), F.B. (26), E.K. (24), M.C. (47), A.K. (34) ve F.L.'yi (26) yakaladı.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda, sahte olduğu belirlenen 50 YTL'lik 156 banknot, 100 YTL'lik 1 banknot, 6 araç ruhsatı, 1 çek, 3 sürücü belgesi, 4 nüfus cüzdanı, 2 bilgisayar, 1 öğrenci kartı, bazı okullara ait diplomalar, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, çalıntı olduğu öğrenilen 1 polis rozeti ele geçirildi. Ayrıca, suç örgütü elemanlarının kullandığı İkiçeşmelik Semti'ndeki matbaaya da baskın düzenlendi. Burada sahte belge yapımında kullanılan çok sayıda elektronik alete el konuldu. Zanlıların, sahte belgelerin bir kısmını matbaada hazırladıkları ve bu belgeleri İzmir'in yanı sıra İstanbul ve Gaziantep'teki bazı kişilere gönderdiklerinin belirlendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Tümünün, ‘resmi belgede sahtecilik, hırsızlık, adam öldürmeye teşebbüs, uyuşturucu madde kaçakçılığı, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik’ suçlarından poliste çok sayıda kaydı bulunduğu belirlenen 13 zanlı, işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!