"Petrol 85 doları aşacak"

Güncelleme Tarihi:

Petrol 85 doları aşacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2007 15:25

Uluslararası yatırım danışmanlık ve bankacılık şirketi Goldman Sachs, petrolün varil fiyatının yıl sonuna dek 85 doları aşacağını tahmin ediyor.

Haberin Devamı

Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatının geçen cuma günü bir  ara yeni bir rekor olan 80,36 doları bulmasının ardından, daha önce yıl sonu fiyatının 72 dolar civarında olacağını ön gören Goldman Sachs tahminini yukarı çekti.

Goldman Sachs'ın açıklamasında, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün  (OPEC) geçen hafta günlük üretimini 500 bin varil artırma kararının  talebi soğutmaya yetmeyeceği, yıl sonuna dek 85 doları aşması beklenen  petrolün varil fiyatının 90 doları bile bulabileceği belirtildi. Banka, gelecek yıl için ortalama 85 dolar olması beklenen petrol varil  fiyatının yıl sonunda 95 dolara ulaşacağı tahmininde de bulundu.

Uluslararası piyasalarda cuma günü 80,36 dolara kadar çıktıktan sonra 99  sent azalışla 79,10 dolarda kapanan ABD hafif petrolünün varil fiyatı  ise bugünkü kar gerçekleştirmeleri nedeniyle cuma kapanışına göre 75  sent gerileyip 78,35 dolardan işlem görüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!