İnternet üzerinden iş vaadiyle dolandırıcılık

Güncelleme Tarihi:

İnternet üzerinden iş vaadiyle dolandırıcılık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2007 12:48

İNTERNET üzerinden tanıtımını yaptıkları hayali şirketlere, para karşılığı iş başvurusu alarak, dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen çeteye yönelik, Manisa ve İzmir'de düzenlenen ‘Son Durak’ adı verilen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, ilk belirlemelere göre, 50 mağdurdan, 25 bin YTL para topladıkları belirlendi.

Haberin Devamı

İnternetten üzerinden tanıtımı yapılan şirketlere, yurtdışında çalışmak için başvuruda bulunup, başvurunun ardından kendilerine telefonla bildirilen banka hesabına çalışma ruhsatı için 500 YTL yatıran 50 kişi, bir daha kendilerini arayan olmayınca, dolandırıldıklarını anlayarak, iki ay önce polise ihbarda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü ekipleri, mağdurların internetten, yurtdışında çalışmak için başvuruda bulundukları ‘www.dagateks.com’, ‘www.aztem.com’, ‘www.loksan.com’ ve ‘www.baytez.com’ adreslerini takibe aldı. Polis ekipleri, belirtilen adreslerdeki şirketleri hayali olduğunu belirledi. İki ay süreyle, internet üzerinden dolandırıcılık yapan çeteyi takibe alan polis ekipleri, dün Manisa ve İzmir'deki, 8 ayrı noktaya, eş zamanlı olarak, ‘Son Durak’ adını verdikleri operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında; dolandırıcılık suçundan girdiği cezaevinden 3 ay önce çıktığı belirlenen C.Ö.'nün liderliğini yaptığı çetenin üyesi oldukları ileri sürülen 3'ü kadın 10 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda belge ve döküman, banka kartları, sahte kimlikler, imza örnekleri, bir banka şubesi ve İşçi Bulma Kurumu adına düzenlenmiş sahte kaşeler ele geçirildi.

Haberin Devamı

Zanlıların, internet sitelerinde, çeşitli web sitelerinden aldıkları fotoğraflardaki gemi, uçak, inşaat ve işmakineleri fotoğraflarına photoshop yardımıyla şirket isimleri yazarak, kurbanlarını etkilemeye çalıştıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan zanlılar, C.Ö., A.G., M.S., H.İ.Ç., S.Ç., T.D., M.U., S.Ç., K.Ü. ve N.Ü, ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üyesi olmak’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘resmi evrakta sahtecilik’ ve ‘haksız kazanç sağlamak’ suçlamasıyla, adliyeye sevkedilecek.

Polis yetkilileri, C.Ö. liderliğindeki şebeke üyelerinin, değişik illerden 50 mağdurdan 25 bin YTL para toplandıklarını belirterek, olayın duyulmasıyla dolandırıldığını anlayan çok sayıda kişinin daha ortaya çıkacağını söyledi.

Haberin Devamı

ADLİYEYE SEVKEDİLDİLER

İnternet üzerinden tanıtımı yapılan hayali şirketlere yurtdışında çalışmak üzere, para karşılığında eleman başvurusu alarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen C.Ö., A.G., M.S., H.İ.Ç., S.Ç., T.D., M.U., S.Ç., K.Ü. ve eşi N.Ü., adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!