Siirt'te 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Siirtte 4 PKKlı terörist öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2007 18:02

SİİRT’in kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK’lı 4 terörist ölü ele geçirildi. Pervari İlçesi’nde yapılan arama tarama faaliyetlerinde de bir sığınakta 12 Kalaşnikof tüfek ile tüfeklere ait mermiler elde edildi.

Haberin Devamı

Kent merkezine bağlı Kelekçi Köyü kırsal kesiminde arazi arama taraması yapan 3’üncü Komando Tugayı'na bağlı birlikler bir grup teröristle karşılaştı. ‘Teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi. Bölgeye hava destekli takviye birlikler sevkedilmesinin ardından, kaçan teröristlerin takibi sürdürüldü. Akşam saatlerinde tekrar sağlanan sıcak temasta ‘teslim ol’ çağrısını yineleyen güvenlik güçlerine ateşle karşılık veren teröristlerden 2'si daha öldürüldü. Operasyonların devam ettiği bildirildi.

Öte yandan Siirt’in Pervari İlçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri yaptıkları arazi arama taramasında teröristlere ait bir sığınak buldu. Sığınakta yapılan aramada 12 Kalaşnikof tüfek, bu tüfeklere ait 450 fişek, 12 kasatura ile 1 mavzer tüfek elde edildi. Bölgede başlatılan operasyonlar sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!