'ABD, PKK ile görüşmez'

Güncelleme Tarihi:

ABD, PKK ile görüşmez
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2007 13:55

ABD Büyükelçiliği, ABD’nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK ile görüşmediğini belirterek “Terör örgütü PKK'ya silah sağlanması, taşınması ya da herhangi bir başka şekilde destek verilmesi sözkonusu olamaz” dedi.

İngiliz Daily Telegraph gazetesi’nin ABD subaylarının Kandil Dağında PKK ile görüştükleri yolundaki iddiası üzerine bir açıklama yapan ABD Büyükelçiliği, yazılı açıklama yaptı. ABD’nin PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiğini belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Amerika Birleşik Devletleri, PKK’yı terör örgütü olarak kabul etmektedir. Terör örgütü PKK'ya silah sağlanması, taşınması ya da herhangi bir başka şekilde destek verilmesi sözkonusu olamaz. Terör örgütü PKK ile İran veya bir başka konu hakkında görüşme yapılması ve üyeleriyle biraraya gelinmesi de sözkonusu değildir.”

ABD’nin PKK terörüne karşı durduğunu, terör örgütü ile liderlerinin Kuzey Irak ve Avrupa'dan izole edilmesi çalışmalarını sürdürdüğünü kaydedilen Büyükelçilik açıklamasında, “Bunun aksini iddia eden haberler hayal mahsulüdür ve gerçekle bir ilgisi yoktur. Bu tarz haberler, iki müttefik olan ABD ve Türkiye'nin arasını açmayı amaçlamaktadır” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!