Ecevit, bir hafta hastanede kalacak

Güncelleme Tarihi:

Ecevit, bir hafta hastanede kalacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2002 14:24

Başbakan Ecevit'in doktoru Prof. Dr. Haberal, "Sol 9. kaburgasında travmatik kırık, sol bacağında ise kan damarlarında iltihap tesbit edildi. Ecevit en az bir hafta hastanede kalacak" dedi.

Haberin Devamı

HASTALIĞININ SEYRİ
4 Mayıs'ta şiddetli bel ağrılarıyla Başkent Hastanesi'ne giden Başbakan Ecevit'e ilk olarak 'bağırsak iltihabı' teşhisi konuldu.
Ecevit, 5 Mayıs'ta taburcu olduğunda gazetecilere, "Basit bir gaz sorunu var" açıklaması yaptı. Aynı gün doktorları Prof. Turgut Zileli ve Prof. Mehmet Haberal'ın teşhisi "Kalınbağırsağın uzunluğuna bağlı gaz sıkışması" şeklindeydi.
13 Mayıs'ta işbaşı yapması beklenen Ecevit, çalışmalarını iki-üç gün daha evden sürdüreceğini açıkladı.
15 Mayıs'ta sırtta adale ağrısı olduğunu açıklayan Ecevit'in doktorlarıyla sadece telefonda görüşmesi tepkilere yol açtı. Ecevit, bugün doktorlarının ziyaretinden sonra daha kapsamlı bir kontrol için Başkent Hastanesi'ne gitti. Ecevit, en az bir hafta daha hastanede kalacak.
Ecevit'i bu sabah evinde Başkent Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile doktoru Prof. Dr. Turgut Zileli ziyaret etiler. Yaklaşık yarım saat süren bu ziyaretin ardından Ecevit ile eşi Rahşan Ecevit, makam arabaları ile saat 10:38'de konuttan ayrıldılar.

Haberin Devamı

MERDİVENLERİ YÜRÜYEREK ÇIKTI

Başbakan Bülent Ecevit, saat 10:52'de Başkent Üniversitesi Hastanesi'ne ulaştı. Başbakan Ecevit ile eşi Rahşan Ecevit'i hastaneye gelişlerinde Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal karşıladı. Ecevit, daha sonra merdivenleri çıkarak hastaneye girdi.

HABERAL: TELAŞLANACAK BİR DURUM YOK

Başbakan Ecevit'in sağlığıyla ilgili ilk açıklama 3.5 saat sonra doktoru Prof. Dr. Mehmet Haberal'dan geldi. Haberal, açıklamasına, "Sayın Başbakanımızın sizi çok fazla telaşlandıracak herhangi ciddi bir durumu olmadığını peşinen belirtmek istiyorum" diyerek başladı.

Prof. Dr. Haberal, mevcut sorunları nedeniyle Ecevit'in en az bir hafta süreyle hastane koşullarında tıbbi tedavi ve yatak istirahatI amacıyla gözlem altında kalmasının uygun görüldüğünü belirtti.

SIRTTA AĞRI, BACAKTA ÖDEM

Başkent Hastanesi'nden yazılı olarak yapılan ve daha sonra Prof. Dr. Haberal tarafından da okunan açıklamada, Başbakan Ecevit'in bugün saat 10.50'de sol yanında mevcut sırt ağrısı, sol bacağındaki ödem ve ağrı nedeniyle geniş kapsamlı kontrol muayene ve tetkiklerinin yapıldığı bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Sol 9. kaburgada travmatik kırık ve yumuşak doku zedelenmesinin yanı sıra sol bacakta başlangıç safhasında tromboflebit saptanmış olup, tüm yaşamsal işlevlerinin normal sınırlar içerisinde olduğu gözlemlenmiştir.

NÖROLOJİK KONTROL

Yapılan sistemik değerlendirmede yukarıdaki sorunlara ek başka bir hastalık bulgusuna rastlanmamıştır. Sayın Başbakanımızın var olan nörolojik rahatsızlığı kontrol altındadır. Mevcut sorunları nedeniyle sayın Başbakanımızın en az bir hafta süreyle hastane koşullarında tıbbi tedavi ve yatak istirahati amacıyla gözlem altında kalması uygun görülmektedir. Bu süre içerisinde Sayın Başbakanımızın sağlığıyla ilgili açıklama, gerektiğinde Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılacaktır."

Haberin Devamı

Açıklamada Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Turgut Zileli, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Atılay Taşdelen, kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, göğüs cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hatipoğlu ve göğüs hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Füsun Öner Eyüboğlu'nun imzaları yer alıyor.

TROMBOFLEBİT NEDİR?

Prof. Dr. Haberal, "tromboflebit"in ne olduğunun sorulması üzerine, "Tromboflebit, damarların, özellikle siyah kan damarlarının iltihaplanmasıdır. Şu anda Sayın Başbakanımız'ın böyle bir problemi var. Biz de onunla ilgili gereğini yapıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Haberal, gazetecilerin diğer soruları üzerine şunları söyledi:

"Başbakan'ın sağlığıyla ilgili gerekli açıklamaları yaptım. Lütfen herhangi bir şekilde yorum yapmayalım. Hiç endişeniz olmasın. Sayın Başbakanımızla ilgili bundan sonra olacak gelişmeleri, Başbakanlık Basın Müşaviri Cem Avcı'ya bildireceğiz. Onun vasıtasıyla da sizler alacaksınız."

Prof. Dr. Haberal, gazetecilerin Ecevit'in sağlık durumuna ilişkin diğer sorularını yanıtsız bıraktı.

ECEVİT: EKONOMİ VE SİYASET ETKİLENMEZ

Başbakan Ecevit, hastaneye gittikten beş saat sonra Başbakanlık Basın Müşaviri Cem Avcı aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Ecevit, Avcı tarafından, Başkent Üniversitesi Hastanesi önünde bekleyen gazetecilere dağıtılan açıklamasında şunları kaydetti: "Geçici rahatsızlığımın, ekonomimizin geleceğini ve siyasal durumumuzu olumsuz yönde etkilemesi için herhangi bir neden olmadığı anlaşılmıştır.

Haberin Devamı
Bugün Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan yeni ve ayrıntılı incelemeler sonucunda kaygı verici bir durum olmadığı anlaşılmıştır. Aziz vatandaşlarımızın huzur ve güvenlik içinde çalışmalarını dilerim. Ben de yakında çalışmaları daha etkin olarak sürdüreceğim."

Öte yandan DSP Genel Başkan Yardımcısı, Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, saat 17 sularında hastaneden ayrıldı. Rahşan Ecevit, herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu arada, İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un, Ecevit'i telefonla arayarak, sıhhatini kazanmasını dilediği ve Ortadoğu Konferansı'nın Türkiye'de yapılmasını öncelikle istediğini söylediği bildirildi.

  
     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!