'Sabırlı', Kraliçe ile Şeyh’in atlarını solladı

Güncelleme Tarihi:

Sabırlı, Kraliçe ile Şeyh’in atlarını solladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2007 00:00

Dün İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan ve İngiltere Kraliçesi Elizabeth ile Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum’un milyon dolarlık atlarının katıldığı uluslararası at yarışlarına ilgi büyük oldu. Enternasyonal Topkapı Koşusu’nu, Aydoğan San’ın sahibi olduğu ve jokey Halis Karataş’ın bindiği "Sabırlı" adlı at 1.36.24’lük derecesiyle kazandı.

KRALİÇE Elizabeth, Dubai Şeyhi El Maktoum ve Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Halife El Tani ve dünyaca ünlü birçok iş adamının milyarlık atlarının start aldığı Veliefendi’de unutulmaz bir hafta sonu yaşandı. Malazgirt, Boğaziçi ve Topkapı enternasyonal koşularına katılan misafir atlar, üç yarışın ikisinde başarılı olurken Halis Karataş’ın bindiği "Sabırlı" isimli at, Topkapı Koşusu’nu kazanarak Türk atlarının gururu oldu.

BOĞAZİÇİ KOŞUSU

Veliefendi’de saat 16.30’da gerçekleştirilen 2400 metrelik enternasyonal yarışta, Stall Kaiserberg’in sahibi olduğu ve jokey Andreas Suborics’in bindiği "Bussoni" adlı at, 2.31.28’lik derecesiyle birinci oldu. Gary Tanaka’ya ait ve jokey Neil Francis Calan’ın bindiği "Pressing" 2.31.58’lik derecesiyle ikinciliği aldı. Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid
/images/100/0x0/55ea7718f018fbb8f881ba2c
El Maktum’a ait atlardan olan ve jokey Kerrin Mcevoy’un bindiği "Laverock" ise 2.31.69’luk derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Birinci atın ödülünü Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, at sahibi Stall Kaiseberg’e verdi. 3 ve yukarı yaşlı İngiliz atların mücadele ettiği yarışta toplam 680 bin dolar ikramiye dağıtılacak.

MALAZGİRT KOŞUSU

Üç ve yukarı yaşlı safkan Arap atlarının yer aldığı Enternasyonal Malazgirt Koşusu’nda, jokey David Bouland’ın bindiği ve Şeyh Abdullah Bin Al Thani’nin sabihi olduğu "Al Dahma" adlı at, 1.43.79’luk derecesiyle birinci oldu. 1600 metre mesafeli ve ikramiyesi 500 bin dolar olan yarışta jokey Norbert Jeanpierre’nin bindiği ve yine Şeyh Abdullah Bin Al Thani’ye ait "Dahess" adlı at 1.43.79’luk derecesiyle ikinci olurken, Mahmut Alpay’ın sahibi olduğu ve jokey Halis Karataş’ın bindiği "Çetin" adlı safkan ise 1.44.28’lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Birinci atın ödülünü Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Seyh Abdullah Bin Al Thani’ye verdi.

TOPKAPI KOŞUSU

Günün son kupalı yarışı olan, 1600 metrelik Uluslararası Topkapı Koşusu’nu, Aydoğan San’ın sahibi olduğu, jokey Halis Karataş’ın bindiği "Sabırlı" adlı at, 1.36.24’lük derecesiyle kazandı. Selman Taşbek’e ait, Selim Kaya’nın bindiği "Ribella" ikinci, Yeguada Maroto Satlı’nın sahibi olduğu, jokey Kerrin Mcevoy’un bindiği "Trup to The Moon" isimli safkan üçüncü, Şeyh Maktum’un atı "Caradak" dördüncü, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in "Banknote" isimli atı ise 5’incilikle yetindi. Sabırlı, birincilik ikramiyesi olarak sahibine 600 bin dolar kazandırırken Bakan Mehdi Eker, ödülü atın sahibi Aydoğan San’ın oğlu Serkan San’a verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!