Sahte maliyeciler suçüstü yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Sahte maliyeciler suçüstü yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2007 12:34

İzmir'de, gittikleri iş yerlerinin sahiplerine kendilerini “maliye müfettişi” olarak tanıtan ve inceledikleri evrakta eksiklik olduğunu söyleyip vergi cezası kesmemek için para aldıkları ileri sürülen 2 kişi, suçüstü yakalandı.

Haberin Devamı

Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde unlu mamuller mağazası işleten Ali Bahar polise başvurarak, iş yerine gelen ve kendilerini “maliye müfettişi” olarak tanıtan 2 kişinin evrakını inceledikten sonra vergi cezası kesmek istediklerini belirterek, “Yanımda para olmadığını, daha sonra gelmelerini söyledim. Bu arada İzmir Defterdarlığına giderek, bu kişilerin kurumla bağlantısı olmadığını öğrendim” dedi.

Bahar'ın şikayeti üzerine iş yerinde önlem alan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, söz konusu 2 kişiyi beklemeye başladı. Bir süre sonra iş yerine gelen ve Bahar'dan seri numaraları alınmış 575 YTL'yi alan T.K. (43) ile E.G. (33) suçüstü yakalandı.

Gözaltına alınan 2 zanlının boyunlarında iple asılı olan ve üzerinde “Maliye Soruşturma” yazılı kartların bulunduğu görüldü. Zanlılardan E.G'nin, dolandırıcılık suçundan poliste kaydı bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Zanlıların, Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!