Tüketicilerin yüzde 90'ı temassız ödemeleri istiyor

Güncelleme Tarihi:

Tüketicilerin yüzde 90ı temassız ödemeleri istiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2007 11:20

Visa Europe tarafından Türkiye'de yapılan temassız kart araştırmasına göre, tüketicilerin yüzde 90'ı temassız ödemeleri istiyor.

Haberin Devamı

Visa Europe-Türkiye'den, Türk kart kullanıcılarının yeni ödeme yöntemleri ve küçük harcama alışkanlıkları ile ilgili yaklaşımlarını ortaya çıkaran araştırma sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamaya göre, küçük alışverişlerde sıklık açısından sigara, gazete, şeker alışverişi yüzde 65 ile ilk sırada yer alıyor.

Bunu yüzde 54 ile temel ihtiyaç alışverişi, yüzde 53 ile toplu taşıma izlerken, sık yapılan diğer küçük harcamalar ise yüzde 20 ile restoranda paket yaptırma, yüzde 17 ile kafede atıştırma, yüzde 13 ile taksi, yüzde 11 ile fast food, yüzde 7 ile kitap ve dergi alışverişinden oluştu.

Araştırmaya katılanlara temassız kart seçeneğiyle ilgili en çok hoşuna giden şeyin ne olduğu sorulduğunda, ilk sırayı yüzde 61'lik oran ile “hızlı, zaman kazandırıyor” cevabı aldı. Bunu sırasıyla kullanımı kolay, her yerde kullanılabilir, kullanışlı ve ödemeyi tam yapabilmek için bozuk paraya ihtiyaç duyulmaması şeklindeki yanıtlar izledi.

YÜZDE 90 OLUMLU YANIT VERİYOR

Araştırmaya katılanlara, ödemelerde temassız kart kullanma olasılığı sorulduğunda yüzde 90'ı buna olumlu yanıt verirken, yüzde 49'u kullanma olasılığının çok yüksek olduğunu, yüzde 41'i de oldukça yüksek olduğunu belirtti.
Tüketicilerin üst limit tercihlerinin 50-100 YTL aralığında yoğunlaştığı araştırmada, katılımcıların yüzde 30'u bu limitin 50 YTL, yüzde 27'si 100 YTL, yüzde 17'si 20 YTL olması gerektiğini, yüzde 14'ü ise üst limit olmaması gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Araştırmaya katılanlar temassız kartı sıklıkla sigara, gazete, şeker, temel ihtiyaç alışverişi, toplu ulaşım, restoranda paket, fast food, cep telefonu kontörü, kafede atıştırma, kitap-dergi alışverişi, taksi ile sinema ve müze bileti gibi alanlarda sıklıkla kullanacakları görüşünü aktardı.

Visa Europe-Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman, araştırmaya ilişkin değerlendirmesinde, sonuçların Türkiye'deki kart sahiplerinin yeni teknolojilere yatkınlığını bir kez daha gösterdiğini ve sonuçların tüm sektör için cesaretlendirici olduğunu vurguladı.

Ülman, temassız teknolojisinin yaygınlaşmasının kart sahiplerine sağladığı hız, rahatlık gibi faydaların yanı sıra küçük alışverişlerde kart kullanımını büyük ölçüde artıracağını ve nakit işlem maliyetinin ekonomi üzerindeki yükünü azaltacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!