Bir Pitbull vahşeti daha

Güncelleme Tarihi:

Bir Pitbull vahşeti daha
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2007 00:00

Sahipleri veya bakıcıları tarafından kötü yetiştirilen Pitbull cinsi köpeklerin sebep olduğu olaylara bir yenisi daha eklendi. Fatih’te sahibinin elinden kurtulan bir Pitbull, karşısına çıkan sokak köpeğini boğmaya kalkıştı.

FATİH’te sahibinin elinden kurtularak saldırdığı sokak köpeğini boğmak isteyen Pitbull cinsi köpek, çevredekiler tarafından ancak üzerine sıcak su dökülerek durdurulabildi. Pitbull, Haseki Tramvay Durağı karşısında tasmasından tutan sahibinden bir anda kurtularak yolda başıboş yürüyen bir köpeğe saldırdı. Sokak köpeğiyle boğuşmaya başlayan Pitbull, kendisini çekmeye çalışan sahibine de saldırdı. Boğuşmanın ardından Pitbull, sokak köpeğini boğazından yakalayarak çenesini kilitledi. Pitbull’a sahibi ve çevredeki esnaf engel olmaya çalıştı. Pitbull, atılan taşlara, kafasında kırılan iki sopaya, yüzü gözü kan içinde kalmasına rağmen kilitlediği çenesini sokak köpeğinin boynundan ayırmadı.

Diğer köpeği öldürmesinden endişelenen çevredekiler, Pitbull’un üzerine su dökerek ayırmayı denedi. Pitbull, soğuk suya da aldırmadı. Bunun üzerine sıcak su denendi. Sıcak suyun üzerine boşaltılması karşısında neye uğradığını şaşıran Pitbull, diğer köpeğin boynunu bıraktı. Boynu parçalanan sokak köpeği can havliyle ara sokaklara kaçtı. Pitbull ise sahibi tarafından uzaklaştırıldı. İki köpeği ayırmaya çalışanlar, Pitbull’un vahşiliğini anlatmakta zorlandıklarını söyledi.

ÜLKEYE GİRİŞİ BİLE YASAK

24.06.2004 tarihli 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun, 14’üncü maddesinin (l) şıkkına göre, "Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirilmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek, sergilemek ve hediye etmek yasak."

Kanunun geçiçi 1’inci maddesi ise şöyle: "Bu Kanunun 14’üncü maddesinin (l) bendinde belirtilen hayvanlardan, yurda bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce sokulmuş olanların sahipleri; üç ay içerisinde hayvan koruma kurullarına bildirimde bulunarak bunları kayıt altına aldırmak; altı ay içerisinde kısırlaştırarak kısırlaştırıldıklarına ilişkin belgeleri il hayvan koruma kurullarına teslim etmek zorundadırlar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!