Siirt Pervari’de çatışma: 8 PKK’lı öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Siirt Pervari’de çatışma: 8 PKK’lı öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2007 20:55

Siirt’in Pervari İlçesi'ne bağlı Doğanca Köyü kırsalında çıkan çatışmada, PKK terör örgütü üyesi 8 kişi öldürüldü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirildi.

Haberin Devamı

Pervari İlçesine bağlı Doğanca Köyü kırsalında operasyona çıkan güvenlik güçleri, dün akşam saatlerinde bir grup PKK'lı teröristle karşılaştı. ‘Teslim ol’ çağrılarına teröristlerin silahla karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada, 8 PKK'lı öldürüldü, 2 terörist de sağ ele geçirildi. Çatışmada, İsmail Bilen adlı geçici köy korucusu ise yaralandı.

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamada, 29 Ağustos 2007 tarihinde teslim olan bir teröristin ifadeleri ve mevcut istihbarat bilgilerinin değerlendirilmesi sonucunda Geçici köy korucularınında katılımı ile Siirt Pervari ilçesi kırsalında operasyon gerçekleştirildiği belirtilerek, “Temasa geçilen ve ‘Teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık veren 8 terörist, silahlarıyla birlikte ölü ele geçirilmiştir. Çıkan çatışmada, 1 köy korucusu korucu yaralanmıştır. Tedavi altına alınan korucunun hayati tehlikesi yoktur. Bölgede operasyon devam ediyor” denildi.

Haberin Devamı

Siirt devlet Hastanesinde ilk tedavisi yapılan korucu Diyarbakır Dicle Üniversitesine sevk edildi. Bölgede geniş çaplı operasyonun devam ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!