Sahte TEDAŞ görevlisine linç girişimi

Güncelleme Tarihi:

Sahte TEDAŞ görevlisine linç girişimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2007 12:10

ADANA’da kendisini Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (TEDAŞ) görevlisi olarak tanıtıp, kaçak elektrik kullandığını iddia ettiği aboneden, işlem yapmamak için 1200 YTL aldığı ileri sürülen 34 yaşındaki Müslüm Dikkafalı, vatandaşlarca linç edilmek istendi.

Haberin Devamı

Merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Küçükdikili Beldesi’nde oturan Saadet Yavuz’un evine gelen Müslüm Dikkafalı, kendini TEDAŞ görevlisi olarak tanıtıp, “Evinde kaçak elektrik kullanılıyor. İşlem yapacağız” dedi. İddiaya göre, Dikkafalı, işlem yapmamak için aboneden 1200 YTL aldı. TEDAŞ’a başvuran Yavuz, bu kişinin gerçekten görevli olmadığını öğrenince şoke oldu.

Birkaç gün sonra kent merkezinde gezerken Dr. Ali Menteşoğlu Caddesi’ndeki bir kafeteryada aynı kişiyi yemek yerken gören Yavuz, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Güven Timi ekibindeki polislerin yanına gidip, “Ben, Küçükdikili Beldesi’nde oturuyorum. Birkaç gün önce evime gelip, TEDAŞ’ın kaçak elektrik denetimi yaptığını söyleyen bir kişi, benden bin 200 YTL aldı. Sonra bu adamın TEDAŞ’da görevli olmadığını dolandırıcılık yaptığını öğrendim. Bu adam şimdi kafeteryada yemek yiyor” diyerek şikayette bulundu. Şikayet üzerine kafeteryaya giren sivil polisler Dikkafalı’yı yakaladı. 5 Ocak Polis Merkezi’ne götürülen zanlı, polis aracından indirilip, karakola götürülürken Yavuz’un yakınlarının saldırısına uğradı. Zanlıya saldırılıp, yumruklayarak, linç girişiminde bulunan saldırganlar, polislerce güçlükle engellenip, sakinleştirildi.

Haberin Devamı

Yapılan işlem sonrası olay yerinin jandarma sorumluluk bölgesi olması nedeniyle Dikkafalı, Küçükdikili Jandarma Karakolu ekiplerine teslim edildi. Soruşturma sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!