Şırnak'ta çatışma: 2 şehit

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta çatışma: 2 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2007 10:39

Şırnak'da terör örgütü PKK üyeleri ile çıkan çatışmada 2 uzman çavuş şehit oldu, 10 terörist öldürüldü

Haberin Devamı

ŞIRNAK’ın Uludere İlçesi’nde operasyon sürdüren güvenlik güçlerinin dün öğleden sonra PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlaması sonucu çıkan çatışmada, 2’si kadın 10 PKK’lı öldürüldü. Çatışmada 2 uzman çavuş ise şehit oldu.

Uludere’nin Uzungeçit Beldesi'ne bağlı Tanin bölgesi kırsal alanında arama ve tarama faaliyetlerinde bulunan güvenlik güçleri, dün öğleden sonra bir grup PKK’lı teröristle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin ‘Teslim ol’ çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 2’si kadın 10 PKK’lı terörist öldürülürken, Uzman Çavuşlar Sedat Damburacı ve Ali Çiftçi şehit oldu. Öldürülen teröristlerin üzerinde 1 M-16 otomatik tüfeği, 8 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 Bixi makinalı tüfek ve 7 patlayıcı madde düzeneği ele geçirildi.

Haberin Devamı

PATLAMADA 2 GÜVENLİK GÖREVLİSİ YARALANDI

Şırnak ili Silopi İlçesi Siyahkaya bölgesinde de, personel taşıyan bir askeri aracın geçişi sırasında, terör örgütü mensupları tarafından yol kenarına önceden döşenen el yapımı patlayıcı uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada 2 güvenlik görevlisi yaralandı.

/images/100/0x0/55ea3bfbf018fbb8f873073c

2 AYLIK EVLİYDİ

10 teröristin öldürüldüğü çatışmada şehit düşen iki uzman çavuştan 29 yaşındaki Ali Çiftçi’nin ölüm haberi Gaziantep’teki ailesinin evine ateş düşürdü. 2 aylık evli Çiftçi’nin 15 gün önce Şırnak’taki yeni birliğine tayin edildiği ortaya çıktı.

Dün öğleden sonra birliğiyle çıktığı operasyonda karşılaşılan bir grup PKK'lı teröristin açtığı ilk ateşte şehit düşen iki uzman çavuştan Ali Çiftçi, iki aylık eşi Elif Çiftçi ve Gaziantep'te oturan annesi Ülger Çiftçi ile 10 gün önce daha önce görev yaptığı Kırklareli'den yeni görev yeri olan Şırnak'a giderek tuttuğu eve yerleşti. Geliniyle birlikte yeni evlerini yerleştirmeye çalışan Ülger Çiftçi, oğlunun şehit haberini alınca fenalaştı, hastaneye kaldırıldı. 4 erkek çocuk sahibi olan Arif Çiftçi ise, oturduğu Gaziantep Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evinde acı haberi aldı. Metin olmaya çalışan baba Çiftçi, “Allah rahmet eylesin. Söylenecek bir şey yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehit babasını evinde ziyaret eden 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda görevli Kurmay Albay Fikret Bayır, “Dün Şırnak kırsalında sabah başlayan ve gün boyu devam eden operasyonda iki şehit verdik. teröristlerden de çok sayıda ölen var. Bu sizin için bir gurur kaynağıdır. Sizler artık Türk Milleti’ne mal olmuş bir ailesiniz. O, düne kadar sizin evladınızdı. Ama, artık hepimizin şehidi” dedi.

4 AY SONRA BABA OLACAKTI

Şırnak'ta dün akşam çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sedat Damburacı'nın eşinin 5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Güllük Mahallesi'nde oturan baba Mehmet ve anne Fadime Damburacı, evlatlarının ardından gözyaşı dökerken, şehit uzman çavuşun 5 aylık hamile eşi Gül, eşinin ölüm haberini alınca fenalaştı.

Haberin Devamı

Baba Mehmet Damburacı, haberi sabah saatlerinde Jandarma Komutanlığı yetkililerinden öğrendiklerini ifade ederek, “Asla Allah'a isyan etmeyeceğiz, konuşmayacağız. Ona şehitlik nasip oldu” dedi.

Anne Fadime Damburacı ise birisi kız 3 çocuğundan en küçüğü olan şehit oğlu için “O benim son beşiğimdi, ciğerim yanıyor” diyerek feryat etti.

Şehit uzman çavuşun son olarak, 15 gün önce yıllık izin kullanarak memleketine geldiği öğrenildi.

ASKERİ KONVOYA ATEŞ AÇILDI: 2 ASKER YARALI

Erzincan'ın Kuruçay Köyü ile İliç ilçesi arasında görevden dönen askeri konvoya teröristlerce ateş açılması sonucu 2 asker hafif yaralandı.

Olay dün saat 23.00 sıralarında Erzincan’ın İliç İlçesi Kuruçay köyü yakınlarında meydana geldi. Görevden dönen 4 askeri araca Kuruçay köyünün 6 kilometre ilerisinde Küçük Gümüşlü köyü yakınlarında uzun namlulu silahlarla ateş edildi.

Açılan ateş sonucu konvoyun arkasındaki araçta bulunan iki asker hafif yaralandı. Yaralılar Erzincan Askeri Hastanesine tedavi altına alınırken durumlarının iyi olduğu belirtildi. Olayın ardından kaçan teröristlere yönelik bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Erzincan Vali Vekili Kubilay Ant, “Görevden dönen askeri araca açılan ateş sonucu bir askerimiz düşmenin etkisi ile diğeri de kurşun sıyırması sonucu yaralanmıştır. Yaralı erlerimizi durumları gayet iyi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!