Deniz otobüslerini yüzde 50 ucuzlatırım

Güncelleme Tarihi:

Deniz otobüslerini yüzde 50 ucuzlatırım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2002 02:06

İDO Genel Müdürü Şeref Dikyar, ‘‘Vergisiz yakıt sağlansın, deniz otobüsleri ve feribotların ücretlerini yüzde 50 ucuzlatacağım’’ dedi. Dikyar, ‘‘Trafiğin denize yönlendirilmesi ile kazalarda büyük ölçüde azalma yaşanır’’ diye konuştu.

İDO Genel Müdürü Şeref Dikyar, kara taşımacılığını denizlere yöneltmek amacıyla ‘Vergisiz Transit Yakıt Kullanma Hakkı’ istedi. Dikyar, ‘‘Vergisiz yakıt sağlansın, deniz otobüsleri ve feribotların ücretlerini yüzde 50 ucuzlatacağım’’ diye konuştu.

Dikyar, bir yıl içinde akaryakıta yüzde 118 zam geldiğini belirterek, gelirlerinin yüzde 70'inin akaryakıta harcandığını söyledi. Yenikapı'dan Bandırma ve Yalova'ya yılda ortalama 580 bin araç ile ortalama 10 milyon yolcu taşıdıklarını anlatan Dikyar, şöyle konuştu:

TRAFİK RAHATLAR

‘‘Yılda 42 milyon litre motorin kullanıyoruz. Filomuzda 22 deniz otobüsü, 4 feribot var. Gelirimizin büyük bir bölümü akaryakıta gidiyor. Son yıllarda yakıta gelen zammı, taşıma ücretlerine yansıtmadık. Bu bütçemizin açık vermesine neden oluyor. Vergisiz yakıt hem bizleri rahatlatacak, hem de bilet ücretlerinin fiyatlarının azalmasına neden olacak. Ayrıca da körfez karayolu trafiğinde büyük ölçüde rahatlama olacak. Tüm bunların yanı sıra trafiğin denize yönlendirilmesi ile de trafik kazaları, trafik yoğunluğunu, yollarda ve araçlardaki aşınmayı ve araçların yakıt tüketimi azalacak. Bu nedenle desteklenmemiz lazım.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!