Taksicilere kontör vurgunu

Güncelleme Tarihi:

Taksicilere kontör vurgunu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2007 16:58

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde taksiciler, akıl almaz kontör dolandırıcılığının kurbanı oldu. Önce yıldızlı tesisleri arayarak rezervasyon yaptıran, ardından yolda kaza geçirdiklerini öne sürerek taksi gönderilmesini isteyen dolandırıcılar, taksi şoförlerini kandırıp yaklaşık 5 bin cep telefonu kontörünü alarak ortadan kayboldu.

Haberin Devamı

Geçen salı günü Kuşadası'ndaki birçok turistik tesisi arayan kimliği meçhul kişiler doktor Kemal Akyüz adına rezervasyonlar yaptırdı. Cuma günü aynı tesisleri arayan dolandırıcılar Kuşadası'na gelirken yolda kaza yaptıklarını ve Selçuk Devlet Hastanesi'nde olduklarını belirterek yardım talebinde bulundu. Müşterilerini otellerine getirmeyi amaçlayan tesis yöneticileri, karşı karşıya oldukları tuzak ve birbirlerinden habersiz, anlaşmalı taksilere haber vererek Selçuk'a yönlendirdi. Taksiler ayrı ayrı otellerden yola çıkarken, tesisleri arayan aynı kişiler, bu kez çeşitli ihtiyaçları olduğunu belirterek taksi şoförlerinin cep telefonlarının verilmesini istedi. Tesislerin verdiği numaralardan taksi şoförlerine ulaşan sözde kazazede dolandırıcılar, akrabalarına haber vermek için kontöre ihtiyaçları olduğunu, aldıkları kontörlerin ücretini kendilerini almaya geldiklerinde ödeyeceklerini söyledi. Buna inanan yaklaşık 20 taksi şoförü aldıkları hazır kartlardaki 5000 kontörü dolandırıcıların cep telefonuna aktardı. Sözde kazazedeleri almak için Selçuk Devlet Hastanesi önüne gelen taksiciler burada birbirileriyle karşılaşıp, yaşadıklarını paylaşınca dolandırıldıklarını anladı.

Haberin Devamı

Olayın ortaya çıkması üzerine meslek odalarını bilgilendiren şoförler karakolun yolunu tuttu. İfadeleri alınmak üzere karakolda bulunan şoförlerin telefonlarını arayan dolandırıcılar şikayetçi olmamalarını isteyip tehdit etti. Taksicilerden birinin telefonunu alan bir başkomiser dolandırıcılarla konuştu. Ancak polis olduğunu anlayan dolandırıcılar telefonu kapattı.

Kuşadası Şoförler Odası yöneticileri de dolandırıcılık olayının ortaya çıkması üzerine yaklaşık iki bin üyesine birer mesaj gönderip uyardı. Kuşadası Soförler Odası İkinci Başkanı Seydi Yıldırım, “Bu sahtekarlar taksicilerin iyi niyetini suistimal etti. 20 arkadaşımız hem maddi hem de manevi olarak mağdur edildi. Üç kuruş para kazanabilmek için gece gündüz direksiyon başında çalışan taksicileri dolandırmak hiçbir vicdan sahibi insanın yapabileceği bir şey değil. Sorumluların bir an önce yakalanmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İlginç dolandırıcılık vakasında 250'lik 10 kontörle en fazla kontörü yollayan Ü.L., çalıştıkları otelden yönlendirildiği için hiç şüphelenmediğini belirterek “Otelden arandım. Selçuk Devlet Hastanesi'nde bekleyen müşterileri alıp otele getirmem istendi. Ben de müşterimi almak için Selçuk'a doğru yola çıktım, yolda telefonum çaldı. Telefondaki kişi benden bir an önce hastaneye gelmemi istedi. Geç kalmamamı çocuklarını otele göndereceğini, eşinin yaralı olduğunu söyledi ve benden kontör istedi. Ben de mağdur durumda olduklarına inandım ve kontör numaralarını telefondaki kişiye gönderdim. Bu olay beni çok üzdü” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!