İşte hava korsanı

Güncelleme Tarihi:

İşte hava korsanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2007 13:44

İçişleri Bakanı Osman Güneş, korsanların teslim olmasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

HAVA KORSANLARININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

Babası: Arkadaşları zorbalıkla yaptırmış

Güneş şunları söyledi:

Biz kaçırılma sinyalini aldığımızdan itibaren her türlü ihtimali hesaba katarak elimizdeki güvenli güçlerinin seferber ettik. Antalya Havalimanı'nda kriz merkezi oluşturduk.

Antalya'ya iniş izni istenmesi üzerine havalimanı çevresinde her türlü önlem alındu. Eldeki bilgileri uçak daha yere inmeden değerlendirmeye başladık. Uçağın inmesiyle birlikte aldığımız tedbirleri almaya başaldık. Sadece bu işler için eğitilmiş çok özel bir ekibi Antalya'ya gönderdik. En kötü senaryoyu hesaba katarak ekibimiz Antalya'ya ulaştı. çeşitli adlar altında temaslar kuruldu.

Çok fazla detayını vermek istemediğim teknikler kullanılmak suretiyle bu iş kimsenin burnu kanamadan tatlıya bağlandı. Bu esanada bu çalışamları biz yapıyorken başta sayın Başkakanınmız olmak üzere Dışişleri Bakanımız ve gere

/images/100/0x0/55eb5261f018fbb8f8b9c6f7
kli bakanlarımızla devamlı ittivat halinde olduk. Farklı bir operasyona gerek kalmadan bu iş sonlandırılmış oldu. Korsanlar Antalya Emniyet Müdürüğümüzün elinde.

Bunların hangi amaca hizemet ettiği konusunda detaylı inceleme yapılıyor. Bunlar sonuçlandığında kamuoyuyla paylaşacağız. Bu olayın başarılı bir biçimde sonuçlandırılmasını sağlayan Antalya Valimize, oradaki tüm güvenlik güçlerine ve tüm personele teşekkür ediyorum.

Sayın Başbakanımıza ve Abdullah Gül'e şükranlarımı sunuyorum. Korsanlardan biri Türk vatandaşı olan Mehmet Reşat Özlü. İkincisi Abdülaziz Maliki. Suriye pasaportlu muhtemelen Filistinli olduğunu düşünüyoruz. Ellerinde taşıdıkları poşetin mahiyeti inceleniyor. Belli olduğunda sizlerle paylaşacağız. Korsanlar, Tahran'a gitmek istediklerini söylüyorlardı.

Kendi tekniklerimizle bu işi biraz zamana yayarak operasyon yapma ihtimalini en sona bırakarak bu işi çözdük. Uçağın arka kapısında bir arıza olduğunu ifade edildi.  Tamir ekibimiz gitti. Ekibimiz tamire gerek kalmadan ikna metoduyla hava korsanlarının teslim olmalarını sağladı. Herhangi birşey söylemediler. Türk milletinden özür dileriz diye bir ifade kullanmış birisi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!